4
Domaći fudbal
Jovan Šurbatović

tokom povratka reprezenytacije Srbije u fudbalu sa EURO Germany 2024 at aeroport Nikola Tesla on June 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

JOVAN ŠURBATOVIĆ SE OGLASIO NAKON SMENE U FSS: „Posebno sam poražen odlukom da se selektoru produži ugovor“

Objavljeno: 03.09.24 u 21:22

„Razlozi su brojni i ne datiraju od juče“

Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za utakmicu Lige nacija protiv Španije, ali vest dana u srpskom fudbalu je smena Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge.

Nakon smene, bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, obratio se javnosti putem pisma koje je poslao redakciji Sport kluba:

Posle jučerašnje sednice IO i razgovora sa predsednikom Džajićem doneli smo zajedničku odluku o sporazumnom raskidu saradnje.

Šurbatović je u pismu izneo razloge svoje odluke:

Razlozi su brojni i ne datiraju od juče. Već neko vreme duboko se ne slažem sa politikom vođenja saveza, odsustvom odgovornosti za neuspehe i nereagovanjem na brojne anomalije i neregularnosti. Posebno sam bio poražen odlukom IO da se selektoru produži ugovor i pruži podrška, umesto logične smene nakon još jednog debakla u Nemačkoj.

On je dalje objasnio trenutak kada je odlučio da se povuče:

Upravo završeni poslovi na velikim projektima koje sam vodio i brojne obaveze prema UEFA i FIFA razlog su što to upravo sada činim – stoji u obraćanju s potpisom prof. dr Jovana Šurbatovića.

Na kraju, Šurbatović je najavio svoje planove:

S obzirom na trenutnu atmosferu u timu i predstojeće važne utakmice u Ligi nacija, narednih dana neću davati izjave. Odmah nakon toga biću na raspolaganju medijima da otvoreno i bez pardona razgovaramo o svim aktuelnim temama.

U svom obraćanju, Šurbatović je takođe poželeo uspeh FSS-u i reprezentaciji u predstojećim takmičenjima i zahvalio se na saradnji svim zaposlenima, fudbalskim radnicima i saradnicima.

5
5
4 Komentara
  1. „Posebno sam poražen odlukom da se selektoru produži ugovor“

    Davno je on bio za smenu smenjeni – sporazumno raskinuti bivši generalni sekretaru Fudbalskog saveza Srbije.

    1
    0
    Odgovori
  2. Kad se politicki resavaju sportska pitanja. Zna se kako se to zavrsava , bojkot najboljih fudbalera ,a onda nema rezultata. Fudbal u Srbiji , je odavno tesko bolestan ,samo privatizacija klubova je pravo resenje.

    2
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter