1
Domaći fudbal
Jedinstvo Ub v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

FOTO: STARSPORT

SVETA MARKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Nisam ispunio sve snove, nisam osvojio titulu sa Partizanom – ali vratiću se! (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.24 u 19:29

„Imam želju da se jednog dana vratim u Partizan“

Svetozar Marković, doskorašnji fudbaler i kapiten Partizana, postao je novi član češke Viktorije Plzenj. Nakon što su crno-beli eliminisani iz kvalifikacija za Ligu konferencija, Marković je potpisao trogodišnji ugovor sa češkim klubom.

Ovaj 24-godišnji defanzivac dao je intervju za klupski YouTube kanal, gde je govorio o svojim očekivanjima u novom klubu, iskustvima iz Partizana, i planovima za nastavak karijere u Češkoj.

Sigurno je da smo svi mi očekivali da ćemo ući u Ligu konferencija i da ću se oprostiti na najbolji mogući način, a to je da svi ovi momci i ceo stručni štab igraju neko evropsko takmičenje, ali na kraju krajeva to se nije desilo, a došlo je vreme da se rastanemo, da ja krenem nekim novim putem koji sam izabrao pre, ajde da kažemo, dva dana. Hteo bih da se zahvalim celom stručnom štabu, svim igračima koji su bili i koji su i dalje ovde i da im poželim sreću u narednom periodu i u narednoj sezoni

svetozar marković
FOTO: FK Partizan

započeo je Marković.

 

Marković je u letnjem prelaznom roku imao ponude iz Španije, Izraela, a ovo će mu biti treći put da napušta Partizan. U svom izlaganju naveo je da Partizan nije kao ostali klubovi i da mu rastanak teško pada.

Sigurno da nije, pogotovo u meni jer sam odrastao u ovom klubu i više od deset godina sam proveo u ovom klubu, tako da već treći put se rastajem od ovog kluba i sigurno da je mnogo teško. A, što se tiče kako sam izabrao baš ovaj klub, pa izabrao sam iz prostog razloga zato što mislim da mogu dosta da napredujem u tom klubu i u toj ligi i mislim da će mi odgovarati u svakom smislu – nastavio je Marković.

Klub iz Humske je igrao protiv Viktorije Plzenj u okviru šesnaestine finala Lige Evrope, i to u sezoni 2017/2018.

– Tada sam imao 18 godina i upravo sam protiv ekipe Viktorije debitovao u evropskim takmičenjima. Bio sam čak i u Plzenu, mada tamo nisam bio u konkurenciji, ali sam putovao sa ekipom, gledao sam utakmicu uživo.

Pouzdani štoper je za Partizan postigao dvocifren broj golova, što je odlična statistika za odbrambenog fudbalera.

– Da, postigao sam nekoliko golova u dresu Partizana, ako se ne varam 13 ili 12 tako nešto, što je za defanzivca sigurno dobro. Drago mi je što sam mogao i u nekim trenucima da pomognem Partizanu i ekipi na taj način i da dam svoj doprinos u svemu ovome što se dešavalo u prethodnih godine.

Takođe, naveo je i najdraže utakmice u crno-belo dresu.

Pa, sigurno da pamtim taj derbi prošle godine u decembru i pobedu od 2:1 na našem stadionu. Isto tako pamtim dosta evropskih utakmica, ali ajde da izdvojim Keln gde sam postigao gol u gostima i gde smo pobedili 1:0. Ajde da kažem da su mi to dve omiljene utakmice u dresu Partizana – rekao je Marković, a onda dodao:

– Sigurno da mi je to jedan od dečačkih snova i da sam kao mali sanjao prvo o dresu Partizana, onda i o kapitanskoj traci. To mi se ostvarilo prošle godine kada sam postao kapiten Partizana. Što se tiče još dečačkih snova, sigurno da nisam ispunio neke. Nisam osvojio titulu sa Partizanom i nadam se da ću u jednom prenutku karijere uspeti u tome.

Marković je naveo da bi voleo da ponovo obuče dres Partizana.

– Na tri godine je ugovor, što je do moje 27. godine, ali sigurno da i ja kao i većina igrača koji su ponikli u omladinskoj školi Partizana imam želju da se jednog dana vratim u Partizan. I, naravno, ako budu tim povratkom mogli da pomognu Partizanu i ekipi, sigurno da sam ja jedan od tih koji bi voleo da se vratim u jednom trenutku karijere.

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter