0
ATP
(SP)CHINA SHANGHAI TENNIS ATP MASTERS(CN)

FOTO: STARSPORT

BIĆE JOŠ PAR PRILIKA ZA TROFEJ DO KRAJA SEZONE: Evo koje turnire još će Novak igrati!

Objavljeno: 31.08.24 u 21:52

Čini da ga je na US Openu stigao umor!

Novak Đoković ove godine prvi put od 2017. nije osvojio nijednu grend slem titulu, ali je ostvario svoj najvažniji cilj – osvojio je olimpijsko zlato.

Razmišljam samo o onome sutra i narednoj nedelji. Vratiću se u Beograd, pa ću da vidim kako se osećam za dalje – izjavio je Đoković nakon što je u trećem kolu US Opena poražen od Alekseja Popirina, čime je završio konferenciju za medije.

Đoković je više puta isticao koliko mu znači igranje za reprezentaciju, pa je gotovo sigurno da ćemo ga videti 14. i 15. septembra u hali „Aleksandar Nikolić“, gde Srbija u Dejvis kupu igra protiv Grčke.

Šangaj, koji je na rasporedu od 30. septembra do 13. oktobra, sledeći je turnir na kojem će Đoković učestvovati. Poslednji put je tamo igrao 2019. godine, a posle trogodišnje pauze zbog pandemije, turnir je prošle godine vraćen u kalendar. Đoković je u Šangaju osvojio četiri titule, poslednju 2018.

Sledeći sigurni događaj u njegovom rasporedu je egzibicija u Saudijskoj Arabiji, pod nazivom „Six Kings Slam“, koja se održava od 16. do 19. oktobra. Učešće donosi nagradu od milion i po dolara, dok pobednik dobija čak šest miliona dolara. Pored Đokovića, na turniru će nastupiti Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Što se tiče ostatka sezone, Đoković je već najavio da neće igrati u Beogradu početkom novembra, a odluku o učešću na mastersima u Parizu i Torinu doneće naknadno, u zavisnosti od toga da li će se kvalifikovati za završni turnir najboljih osmorice.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter