0
Domaći fudbal
Aleksandar Stanojević

FOTO: FK Partizan

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ: „Saldanja je u specifičnoj situaciji, želi da ide, otišao je „glavom“ i teško je da izbalansirate“ (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.24 u 22:11

Status Mateusa Saldanje još uvek nije rešen!

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, komentarisao je odlazak kapitena Svetozara Markovića i situaciju oko Mateusa Saldanje.

Nakon utakmice protiv Genta, crno-beli su ostali bez svog kapitena, koji je prešao u Viktoriju Plzenj.

Sveta Marković je još u decembru najavio da želi da ode u junu. Zamolio sam ga da ostane dok ne pronađemo odgovarajuću zamenu. Pronašli smo rešenje u Izraelcu iz Šahtjora, ali je transfer propao zbog političkih razloga. Sada smo u nezgodnoj situaciji i moramo brzo da reagujemo. Planirali smo da ga dovedemo, ali sada ćemo morati da rešimo pitanje štopera u narednih pet dana – objasnio je Stanojević.

Uloga kapitena sada prelazi na Aleksandra Jovanovića.

Mislim da je jasno, Aca Jovanović je naš novi kapiten. On je reprezentativac i već se dokazao, tako da tu nema dileme. Natho je zamenik kapitena, ima izuzetan karakter i potpuno je posvećen ekipi. Natho je praktično kao domaći, i svojim karakterom će biti odličan zamenik – dodao je Stanojević.

Šef stručnog štaba Partizana osvrnuo se i na Mateusa Saldanju, ističući da klub ima alternativu u slučaju njegovog odlaska.

Saldanja je u specifičnoj situaciji, želi da ode, već je mentalno negde drugde, i teško je održati ravnotežu. Imamo plan B, naravno, a moja želja je da angažujemo domaće igrače. Trenutno nemamo dovoljno mladih igrača iz naše škole koji mogu konkurisati za prvi tim. Pre samo tri godine imali smo nekoliko igrača spremnih za taj izazov, ali sada nisam siguran. Priključićemo nekoga, ali ne možemo to raditi na silu. Za Saldanju imamo ponude, ali videćemo, to je odluka kluba – zaključio je Stanojević.

1
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter