0
Evrokupovi
CLEMENTE JAVIER 33

CLEMENTE JAVIER 33

BIVŠI PROSLAVLJENI FUDBALER ZVEZDE SE PRISETIO UTAKMICE SA PSV-OM: „Atmosfera tog dana je bila najbolja u celoj mojoj karijeri!“ (VIDEO)

Objavljeno: 30.08.24 u 18:38

„Nadigrali smo ih u svim segmentima igre, te savladali na prepunoj Marakani što je upotpunilo ceo osećaj!“

Fudbaleri Crvene zvezde su trijumfom u dvomeču plej-оfa protiv noreškog prvaka Bode Glimta izborili plasman u Ligu šampiona.

U grupnoj fazi takmičenja, tim trenera Vladana Milojevića će igrati protiv Barselone, Benfike, PSV-a i Štutgarta kod kuće, dok će kao gosti biti u društvu Intera, Milana, Jang Bojsa i Monaka.

Ovo takmičenje nudi Zvezdi priliku da izjednači račune sa nekim od svojih prošlih rivala, među kojima je i PSV iz Ajndhovena koji je 2004. godine eliminisao crveno-bele u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na „Marakani“, Zvezda je pobedila PSV sa 3:2, ali je u revanšu na holandskom terenu PSV pobedio sa 5:0. Bivši fudbaler crveno-belih, Boško Janković, setio se te legendarne utakmice i pobede na našem najvećem stadionu.

Bila je to neverovatna utakmica. Mogu slobodno da kažem da je atmosfera kojoj sam tog dana prisustvovao bila najbolja u celoj mojoj karijeri. Pobediti tim koji je kasnije stigao do polufinala Lige šampiona je zaista sjajan osećaj. Nadigrali smo ih u svim segmentima igre, te savladali na prepunoj Marakani što je upotpunilo ceo osećaj – rekao je Janković za Zvezdin klupski sajt.

On je potom govorio o šansama prvaka Srbije u Ligi šampiona:

Sviđaju mi se Zvezdini protivnici. Jaka Barselona i Benfika dolaze na Marakanu, dok je fantastično što ćemo gostovati dva puta na San Siru. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima i da možemo biti konkurentni u ovom takmičenju. Šanse postoje, sve je otvoreno i videćemo kako će sve to na kraju izgledati – sa nestrpljenjem iščekuje Zvezdine evropske utakmice Janković.

Bio je bivši fudbaler Zvezde na „Marakani“ kada je tim trenera Vladana Milojevića eliminisao Bode Glimt i plasirao se u elitu.

Bio sam na utakmici. Videli smo pravu Zvezdu i svidela mi se igra koju su prikazali u meču odigranom u sredu. Nadjačali smo ih na skoro svim poljima, videlo se da je njih atmosfera takođe zbunila, te da su pružili niži nivo igre od očekivanog. Ovakvom igrom možemo dosta napraviti u Ligi šampiona, Milojević će imati vremena da sklopi kockice i pripremi tim za prvu utakmicu – istakao je Janković, koji se na kraju dotakao i navijača.

O navijačima više nema šta da se kaže. Pokazali su da su najbolji na svetu. Pružaju vetar u leđa koji igračima izvlači i više nego što je moguće u tom trenutku. Biće sjajno videti punu Marakanu na još četiri evropske utakmice, te će oni još jednom potvrditi tezu da su najbolja publika i naš 12-ti igrač –  zaključio je on.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter