0
Evrokupovi
ndnd

FOTO: Printscreen/Instagram/FK Borac Banja Luka

BAŠ ŠTETA: Borac bio blizu velikog iznenađenja, velika greška Manojlovića, pa penali presudili Banjalučanima!

Objavljeno: 29.08.24 u 23:58

Tako blizu…

U uzbudljivom dvomeču u evropskom kvalifikacijama, prvi susret u Mađarskoj završio je bez golova, a ni revanš u Banjaluci nije doneo razrešenje tokom osnovnog vremena. Nakon 90 minuta bez pogodaka, utakmica je ušla u produžetke.

U dodatnih 30 minuta igre viđeno je po jedan gol na obe strane, što je rezultiralo rezultatom 1:1 i odveo meč u penal-seriju. Ferencvaroš je na kraju pobedio sa 3:2 na penale. Naročito je zanimljivo što su tri igrača Borca u toj seriji promašila potpuno golove!

Borac je uspeo da postigne prvi gol u produžetku, tačnije u 103. minutu. Nakon kornera koji je izveo Hrelja, Srđan Grahovac je uspeo da pogodi mrežu i donese vođstvo domaćoj ekipi. Ova situacija je izazvala nerede među navijačima Ferencvaroša, koji su pokušali da sruše ogradu između tribina, ali je policija sprečila veće incidente.

Iako je Borac kontrolisao igru nakon postignutog gola, u 109. minutu došlo je do velikog kiksa golmana Filipa Manojlovića. Njegovo nespretno istrčavanje i visoko podizanje noge rezultirali su penalom za Ferencvaroš, koji je Barnabas Varga realizovao za izjednačenje – 1:1.

Manojlović je postao sve nesigurniji, a u 117. minutu je imao rizičan trenutak prilikom dodavanja u svom kaznenom prostoru, ali su gosti to propustili. Ipak, uhvatio je loptu nakon centaršuta i povratio malo sigurnosti pred penal-seriju. Ipak, u poslednjim trenucima produžetka, Zaharijasen je imao priliku da donese pobedu Ferencvarošu, ali je njegov udarac glavom posle kornera otišao malo preko gola.

 

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter