0
Atletika
World Athletics Championships Budapest 23 Day 9

World Athletics Championships Budapest 23 Day 9

ANGELINA OBEZBEDILA FINALE NA SVETSKOM U LIMI: Sasvim solidan dan za srpske atletičare!

Objavljeno: 29.08.24 u 21:25

Angelinino finale na programu 31. avgusta!

Srpska atletičarka Angelina Topić briljirala je na Svetskom prvenstvu za juniore (U20) koje se održava u Limi, obezbedivši sebi mesto u finalu skoka uvis.

Topićeva je impresionirala publiku i stručnjake tokom kvalifikacija, preskočivši visinu od 1,83 metra. Finale ove discipline zakazano je za 31. avgust, kada će se takmičiti od 23.25 časova po centralnoevropskom vremenu.

U međuvremenu, mladi srpski atletičar Luka Bošković takođe je ostvario izvanredan rezultat, obezbedivši plasman u finale skoka udalj. Bošković je u kvalifikacijama postigao rezultat od 7,68 metara, a finalni okršaj u njegovoj disciplini zakazan je za 31. avgust u 00.20 časova.

Bojan Novaković, još jedan talentovani srpski atletičar, postavio je izjednačeni juniorski rekord Srbije u trci na 110 metara sa preponama. Novaković je kvalifikacije završio sa vremenom od 13,69 sekundi, što mu je omogućilo ulazak u polufinale koje će se održati u petak.

Nažalost, Lena Milinković i Teodora Golubović nisu uspele da se kvalifikuju za polufinale u trci na 100 metara sa preponama.

Golubovićeva je u kvalifikacijama zauzela 50. mesto, dok je Milinkovićeva bila 55. Nažalost, Miloš Nisić nije prošao u polufinale trke na 200 metara, završivši kvalifikacije na četvrtom mestu u svojoj grupi sa rezultatom od 21,87 sekundi.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter