0
Evrokupovi

Marko Marin during Barak Bakhar of Israel, new head coach of Crvena Zvezda, his first press conference in at stadium Rajko Mitic (Marakana) on May 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

TOZA JE OPTIMISTA, A MARIN DONOSI DOBRE VESTI: Jedan od najbitnijih igrača biće spreman za revanš na Marakani!

Objavljeno: 27.08.24 u 15:03

„Trebaće nam 100% svaki igrač i pomoć publike“

Crvena zvezda u sredu od 21 sat igra revanš meč u plej-ofu za Ligu šampiona, a rival im je norveški Bode/Glimt. 

Crveno-beli imaju minus od jednog gola, a predsednik Zvezde Svetozar Toza Mijailović nije zabrinut i optimista je pred revanš na Marakani.

– Plasman u Ligu šampiona je izuzetno značajan, najpre iz sportskog razloga, biti u elitnom evropskom takmičenju među 36 najuspešnijih klubova u ovoj sezoni. I sa finansijske strane gledano, jako su bitne razlike. Liga šampiona vredi 20 miliona evra više od Lige Evrope – rekao je Mijailović gostujući u Jutarnjem programu TV Tanjug.

Mijailović je optimista po pitanju prolaska Zvezde u Ligu šampiona.

– Zvezda zbilja u ovom trenutku ima kvalitetan tim, koji može da ostvari taj očekivani rezultat. Jedina mana, rekao bih u ovom trenutku, jeste što je naš protivnik Bode usred takmičarske svoje sezone. Ima ekipu koja već u prvenstvu postigla dobar rezultat, a mi smo tek na početku. I uigranost tima, i jedna od mana ovog tima, ali verujem da će kvalitet naših igrača, kvalitet našeg tima i rad koji smo uložili dati očekivani rezultat na zadovoljstvo armije navijača Crvene zvezde – rekao je Mijailović i dodao:

Svetozar Mijailović
Svetozar Mijailovic Superliga Srbije Super Liga Rad – Crvena Zvezda 29. Maj 2020. 29.5.2020. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Naša prednost može biti igra na travi, igra se na našem stadionu. Pokazalo se da uz podršku sa tribina, koja će i ovog puta biti velika, očekujemo da će stadion biti pun prema ovome što danas imamo sa štanda prodaje i plasmana karata, da će ta energija biti jedan od prednosti našeg tima u ovom susretu – podvukao je Mijailović.

Bode dolazi na sutrašnji meč koji počinje u 21 čas sa golom prednosti.

– Može ta prednost da se stigne. Rezultat je aktivan, ali fudbal je čudna igra. Trebalo bi mudro napadati, ali isto tako mudro se i braniti. Mislim da imamo potencijal za takvu vrstu igre. To je na trenerima da odrede. Mi koji posmatramo sa strane, mislimo da uvek možemo bolje i nešto drugačije igrati, ali treneri koji su i skautirali ekipu, gledali kako, ko, šta može, onda na osnovu toga i postavljaju i taktiku, i igrače i daju im zadatke koje će oni ostvariti. Ali, neki put, individualno rešenje prelomi utakmicu. Neki put je potrebna sportska sreća koju treba zaslužiti. Ako ne zaslužite, ta sreća sama po sebi ne dolazi – dodao je Mijailović.

Govorio je i Marko Marin, tehnički direktor Zvezde, s tim što je on gostovao na Jutarnjem programu na RTS-u.

– Naravno, mnogo pozitivna atmosfera je u ekipi. Spremili smo se za utakmicu, znamo šta nas očekuje i ulazimo optimistično. Taktika je više do našeg trenera, ali možete biti sigurni, a i mi smo, da smo spremni, da ćemo ući jako, hrabro i pametno, da bi se prošao ovaj dvomeč.

Marko Marin during Barak Bakhar of Israel, new head coach of Crvena Zvezda, his first press conference in at stadium Rajko Mitic (Marakana) on May 29, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Bodea doputovali su dan ranije u Beograd kako bi se prilagodili visokim temperaturama u našem glavnom gradu.

– Ne znam koliko će im to pomoći što su dan ili pola doputovali ranije. Uslovi u Norveškoj su bili drugačiji, igralo se na 15 stepeni. Drugi faktor je bio veštački teren. To je sve prošlo, mi smo se sa aktivnim rezultatom vratili u Beograd. Do naše je publike da nas podrže, da puna Marakana znači nenormalno igračima. Iz iskustva to mogu da kažem, znam šta to znači, kad si umoran, kad čuješ tu podršku, to ti daje tu dodatnu energiju i to će biti potrebno. Ući u LŠ nije lako, mi evo osmu godinu u nizu igramo u grupnoj fazi evropskog takmičenja. To nam niko nije poklonio, to su igrači, ljudi iz kluba sa navijačima postigli i izborili, to je cilj i sutra, da pokažemo dobru utakmicu i da se kvalifikujemo.

rodaja ulaznica ide u najboljem mogućem pravcu.

– Pa biće pun stadion, to je definitivno i to zaslužuje ova ekipa i Beograd i Zvezda, da se sutra odigra dobra utakmica i podrži ekipa. Nervoza je kod igrača, trema, ali najkasnije kad se iz tunela izađe, kad se vidi pozitivna atmosfera, to toliko znači igračima da nekima nije ni jasno. To će biti dodatan faktor da prođemo dalje.

Kaže da će se Glazer najverovatnije vratiti u tim.

Omri Glazer
during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 20, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Pa, iznenađenje ne verujem da će biti. Izaći će najbolja ekipa sigurno, mi imamo ne samo 11 igrača, nego super fond igrača, bore se za tih 11 mesta, njih 16-17 koji igraju. Mi verujemo u našeg trenera Milojevića, koji je do sada izuzetne rezultate postizao sa Zvezdom. Nadamo se da će se Glazer vratiti u tim, trenirao je, zdrav je i to će značiti ekipi, da se jedan takav igrač vrati.

Menja se i sistem takmičenja u Ligi šampiona, što je dodatni izazov.

– Deca počinju da igraju fudbal sa jednim snom, da igraju u najvećem takmičenju, to je Liga šampiona. U Evropi su tu najbolji igrači, takmičite se sa najboljim klubovima. Prvi put se ove sezone igra osam utakmica, to su dodatne dve utakmice za naše navijače, čeitri domaće i četiri gostujuće. Bilo bi lepo da Crvena zvezda bude deo novog formata i verujem da će to tako da bude.

Bode neće doći sa belom zastavicom.

– Tako je, ali o tome neću ni da razmišljam, cilj je Liga šampiona. Moramo da pokažemo da zaslužujemo, Bode dolazi da pokaže da i oni to zaslužuju. Bićemo dobri, možda još bolji. To je stvarno jedno finale, teška utakmica, biće spremni, trebaće nam 100% svaki igrač i pomoć publike.

10
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter