0
ATP

FOTO: x/ @ATPHalle

SINER TVRDI DA JE NEVIN: „Tretiran sam kao svi drugi“ (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.24 u 11:22

Italijan je uveren da je nedozvoljena supstanca kod njega došla nehatom!

Italijanski teniser Janik Siner ponovo je naglasio da u slučaju dopinga nije imao povlašćen tretman u odnosu na druge tenisere.

Aktuelni svetski broj 1 dvaput je u martu bio pozitivan na klostebol, anabolički steroid, ali je Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) zaključila da Siner nije kriv i da nije odgovoran za prisustvo ovog supstancije u njegovom organizmu.

Iako su u oba testa otkriveni tragovi klostebola u vrlo malim količinama, Siner je bio privremeno suspendovan oba puta, ali je imao pravo na žalbu. Nakon što su žalbe uvažene, dozvoljeno mu je da nastavi s takmičenjem na turnirima.

Među teniserima postoji mišljenje da je Siner imao poseban tretman u poređenju sa ostalim igračima koji bi se našli u sličnoj situaciji.

Očigledno, zbog pozicije u kojoj se nalazim, mogao sam da uzmem kvalifikovane ljude. Da se to dogodilo nekim drugim igračima, bilo bi drugačije. Ali ponavljam, tretiran sam kao svi drugi. Razlog zašto sam nastavio da igram je što smo znali tačno kako je ušlo u moj sistem i odakle je klostebol  došao. Bio je iz sprejaizjavio je Siner za ESPN.

Uzimajući sve u obzir, nisam imao drugačiji tretman. Proces je prilično dug, bio je još više opterećujući jer iako znate da kakav će biti rezultat, i dalje ne znate šta će biti na kraju. Nije bio lak period za mene. Zbog toga sam srećandodao je prvi reket sveta.

Sinerov slučaj izazvao je mnogo pažnje neposredno pre početka US Opena.

Bilo je veoma teško vreme, neizvesno vreme, srećan sam što je završeno jer sam skinuo dosta tereta sa leđa. Voleo bih da nijedan igrač ne prođe kroz ovo, nadam se da će ljudi shvatiti zašto su mi dozvolili da igram i zašto sam proglašen nevinim. Mislim da sam objasnio sve kako je bilo i kako je trebalo da bude. Mislim da su sproveli istragu na isti način kako bi za svakoga. Nadam se da svi mogu da shvate to i da nastavimo daljezaključio je Siner.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter