9
Evroliga
Crvena Zvezda v Partizan, Euroleague basketball match, regular season, round 19

FOTO: STARSPORT

PROCENAT DOMAĆIH IGRAČA U EVROLIGI: Evo kako stoje Zvezda i Partizan!

Objavljeno: 26.08.24 u 11:40

Zvezda na vrhu, Partizan na dnu!

Kako se nova sezona Evrolige bliži, timovi su gotovo završili sastavljanje svojih rostera, a zanimljivo je pogledati koliko domaćih igrača čini ekipe ove prestižne lige.

Crvena zvezda se, kao i prethodne sezone, ističe po velikom broju domaćih igrača u timu. Nakon povratka iskusnih Miloša Teodosića, Dejana Davidovca i Nikole Kalinića, kao i dolaska Ognjena Dobrića i očekivanog povratka Filipa Petruševa, Zvezda se nalazi na vrhu liste po udelu domaćih igrača sa čak 63% tima sastavljenog od srpskih košarkaša.

Slede Bajern i Žalgiris, oba sa po 57% domaćih igrača u svojim redovima. Asvel je takođe među vodećim timovima, sa 54% francuskih igrača, dok Panatinaikos, aktuelni šampion Evrope, zauzima peto mesto sa 50% grčkih košarkaša u rosteru.

Na drugom kraju spektra nalazi se Partizan, koji je posle značajnih promena u timu među ekipama sa najmanjim udelom domaćih igrača – samo 33% crno-belih dolazi iz Srbije, što ih stavlja na 16. mesto po ovom parametru. Sličan procenat ima i Pariz, novajlija u Evroligi i aktuelni osvajač Evrokupa.

Između Panatinaikosa i Pariza nalaze se timovi poput Virtusa i Olimpije Milano sa po 47% domaćih igrača, Anadolu Efesa sa 44%, Monaka sa 43%, te Barselone i Olimpijakosa sa po 40%. Real Madrid i Makabi su nešto niže sa po 38%, dok Alba i Fenerbahče imaju po 37% domaćih igrača u svojim redovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ККЦЗ НЕТ (@kkcznet)

15
15
9 Komentara
  1. Navijačima instalacije izgleda ipak smeta što nemaju domaće igrače. Teše se da ih imaju čak sedam. Biće vrlo zanimljivo videti koliku će minutažu imati domaći igrači kod njih i koliki će im biti učinak.

    2
    0
    Odgovori
  2. Daj bože da redosled bude obrnut na kraju EL sezone.

    Nakić, Lakić, Balša, Dimitrjević, Vanja, Mitar, Pokuševski, dakle 7/16 * 100 = 43.75% dobra vam matematika novinari., ni osnovnu niste završili,

    1
    2
    Odgovori
  3. ne znam ko je to racuna o pravio spisak ali Koprivica Marinkovic Lakic Nakic Pokusevski i Bosnjakovic i Dimitrijevic to je 7 a stranaca 8 kako dobise 33% a fmp,u vec racunaju petrusevicu koji nije ni na putu za bg

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter