1
Evropske lige

goalkeeper Aleksandar Jovanovic (L) and Uros Spajic (R) during the derby derbi veciti Polufinale Semifinals Kup Srbije Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 24, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OVO JESTE PODATAK ZA PONOS: Akademije „večitih“ u samom vrhu evropske liste rasadnika talenta!

Objavljeno: 22.08.24 u 12:57

Zvezda na četvrtom, Partizan na devetom mestu!

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan poznati su po svojoj sposobnosti da razvijaju talentovane fudbalere.

Iako su mnogi od njih brzo napuštali domaću ligu i prelazili u evropske timove za značajne svote novca, karijere nekih su ostajale na pristojnom nivou, dok su drugi uspeli da se istaknu na međunarodnoj sceni.

Prema najnovijem istraživanju CIES fudbalske observatorije, Crvena zvezda se pozicionirala kao četvrta na globalnoj listi po broju fudbalera koji su prošli kroz njihovu akademiju, sa 60 igrača koji su igrali najmanje tri sezone u profesionalnim timovima između 15. i 21. godine života. Ispred njih su samo Ajax (61 igrač), Barcelona (64 igrača) i Real Madrid (67 igrača). Benfika zauzima peto mesto sa 59 igrača, dok su Dinamo Kijev (56), Sporting iz Lisabona (55), Dinamo Zagreb (53), Mančester siti i Partizan (po 42 igrača) nešto niže na listi.

Dok je Partizan nekada bio bolje plasiran na ovoj listi, i dalje predstavlja značajnu „fabriku talenata“, budući da se nalazi među deset najboljih evropskih klubova u ovoj kategoriji.

1
0
1 Komentara
  1. Pa gde su nam ti silni talenti i sa jedne i sa druge strane?
    Umesto da se ta deca izvedu na pravi put i da im se da šansa,da se ozbiljno radi sa njima i da budu prebačeni vremenom u prvi tim,odigrava se sasvim suprotno!
    Ili budu prebačeni,da im se šansa pa opet iako odigraju top bivaju zakucani za klupu iz razloga ekstremno glupog zato što nemaju „iskustva“.
    Pa neće steći iskustvo na klupi posmatrajući!
    Mora nekada i da se neko istrpi,da mu se da podstrek,a ne odmah ako napravi kiks aj klupa…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter