0
Evrokupovi
PARTIZAN PRESS 09

FOTO: Starsport

STANOJEVIĆ I JURČEVIĆ PRED GENT: Trener Partizana je suspendovao Kalulua, a ovo je razlog! (VIDEO)

Objavljeno: 21.08.24 u 12:57

Trener Aleksandar Stanojević i levi bek Mario Jurčević izneli su svoja očekivanja pred ovaj važan dvomeč.

Partizan će sutra uveče, u 20:15, odmeriti snage s belgijskim Gentom u borbi za ulazak u grupnu fazu Lige konferencija.

Ova utakmica će se, kao i prethodne zbog kazne UEFA-e, igrati pred praznim tribinama i biće prva od dve, jer će Gent najpre gostovati u Humskoj.

Partizan se suočava s ozbiljnim izazovom, s obzirom na to da je prethodno izgubio šanse u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope od Dinama iz Kijeva i Lugana. Takođe, crno-beli nikada nisu pobedili tim iz Belgije, što dodatno otežava njihov zadatak.

Trener Aleksandar Stanojević i levi bek Mario Jurčević izneli su svoja očekivanja pred ovaj važan dvomeč.

Stanojević je istakao:

Čeka nas nova evropska utakmica, nažalost, bez navijača na tribinama, zbog čega nam je mnogo krivo. Svi momci su spremni, zdravi, nemamo kadrovskih problema, tako da ćemo izaći u najjačem sastavu. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo iskustva protiv njih, igrali smo pre tri godine, znamo šta nas čeka.

On je dodao:

Gent je dobra ekipa, očekujem tešku utakmicu. Svi to želimo da igramo, moramo da damo sve od sebe da uđemo u grupnu fazu i obezbedimo još takvih mečeva.

Što se tiče trenutnog stanja u ekipi, Stanojević je rekao:

Za nijansu smo bolji nego na početku, Nije to još ono što želimo. Vremena nema kada se borite za Evropu. U prvenstvu je to ok, ali što se tiče međunarodne scene, nije kako treba. Samo radom i strpljenjem možemo da izađemo iz toga. Puno radimo, čekamo još neke promene koje će se, nadam se, dogoditi u narednih desetak dana.

Trener je takođe dodao:

Imamo 30 igrača i trojicu golmana. Ja bih taj broj smanjio odavno, ali ne može tek tako. Imamo igrača koji su pod jakim ugovorima i ne može da se radi tek tako. Imamo disbalans u ekipi, pokušavamo da kroz rad i selekciju to dovedemo u stanje koje želimo. Klub takođe to mora da rešava, da neki momci odu, da bi neki drugi došli do izražaja.

Jurčević je rekao:

Znam gde sam došao, da je ovo veliki klub. Drago mi je što sam tu. Nismo u Evropi napravili ono što smo želeli, ali imamo ovaj dvomeč da to ispravimo. Znam i da ja lično mogu mnogo bolje, to će doći vremenom. Nisam prošao kompletne pripreme, ali kako vreme odmiče, sve će biti bolje.

Stanojević o Lazaru Romaniću:

Tačno znamo šta može da nam donese, kad se već toliko priča o njemu, iako to ne volim unapred da govorim. Ima karakter, intenzivna kretanja u napadu, pogotovo bez lopte, brz je i to su razlozi zbog kojih želimo da ga dovedemo. Drugačiji je igrač i od Nikolića i Jovanovića, a možemo da ga koristimo na boku. Moja je želja. Ne znam da li će doći, da li je blizu, čekamo da se neke stvari reše oko kadrovske situacije.

Pitanje o Mateusu Saldanji:

Specifična situacija oko njega. On želi da ide, klub takođe čeka adekvatnu ponudu da ga pusti. U međuprostoru je, juče je recimo sam trenirao, ima veliku želju, hoće da odigra dobro. Videćemo da li će igrati i koliko.

Što se tiče Žoao Grimalda:

Prvi put je u Evropi. Od njega očekujem da tek od decembra bude kako treba, na vrhuncu. Nije prošao pripreme, došao je iz drugačije sredine, trenutno nije na sto posto. Mlad je igrač, zadovoljan sam kako radi, trenira, dobijaće šansu.

Status Alda Kalulua:

Ne pratim šta se priča i piše, zašto me pitate baš za njega? Nije u konkurenciji za sastav, kažnjen je jer se neprimereno ponašao na meču sa Luganom. Pravim tim, pojedinci me ne interesuju. Sada nije u opciji, za kasnije ćemo videti.

PARTIZAN PRESS 10
FOTO: Starsport

Stanojević je zaključio o podršci:

Ne mogu da patetišem, da tražim alibi, da kažem nebitno je kakva je situacija. Nećemo imati navijače uz sebe, ali svaka podrška nam puno znači. Bez obzira kakva je situacija, u kakvom smo momentu, ovaj Partizan imamo. Ubeđen sam da ćemo vrlo brzo ponovo biti prepoznatljivi, da budemo onakvi kakvi smo bili dok sam ranije bio ovde. Fali nam vreme, da se neke stvari nameste, ali siguran sam da će i to doći.

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter