1
Košarka
Ostoja Mijailovic Press Conference

Ostoja Mijailovic Press Conference

MIJAILOVIĆ SE OGLASIO POVODOM NAJAVLJIVANOG IZNENAĐENJA: Osim toga pričao je i o evroligaškoj licenci!

Objavljeno: 21.08.24 u 12:10

„Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo.“

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, bio je gost jutarnjeg programa na TV „Prva“, gde je detaljno govorio o najnovijim dešavanjima u klubu.

U razgovoru je rasvetlio temeljne aspekte poput „Crno-bele simfonije“, prelaznog roka, i statusa igrača kao što su Džejms Naneli i Bruno Kaboklo.

Mijailović je komentarisao neuspeh u dovođenju Čime Monekea iz Baskonije, naglašavajući da je Partizan učinio sve što je bilo u njihovoj moći, ali se nisu uspjeli dogovoriti.

Poslali smo ponudu za obeštećenje i Baskonija je odbila. Ona nije bila tako mala, neću govoriti o ciframa jer nije korektno. Ali on je bio igrač pod ugovorom, a kroz medije se napravila atmosfera da je to već gotova stvar – rekao je Mijailović.

Pre nego što je došlo do ceremonije predstavljanja tima na „Crno-beloj simfoniji“, Mijailović je napomenuo da će biti iznenađenja, ali su svi košarkaši koje je Partizan najavio već bili poznati medijima.

Šta je iznenađenje? Moram da obrazložim. Nisam hteo da izlazim u medije i da ispravljam interpretacije, jasno i glasno sam rekao da će biti iznenađenje. Mediji su objavili preko 50 imena, ali mi nismo fudbalski tim, nego možemo da dovedemo 15 igrača. Ko je želeo da shvati dobru nameru, shvatio je – pojasnio je Mijailović, dodajući da se kratko osvrnuo na tim i budžet, koji nije želeo da otkriva.

Ovo je najbolji tim koji smo mogli da napravimo. Pošto imate situaciju da je naš život skuplji nego prošle godine, u skladu sa inflacijom je i naš budžet veći. Ne bih licitirao o ciframa –  rekao je Mijailović, ostajući misteriozan u vezi sa konkretnim brojevima.

Na kraju, Mijailović je govorio o licencama Evrolige, objašnjavajući da se Partizan ne bori za „A“ licencu koja traje 10 godina, već za „B“ licencu koja je važeća tri godine.

Vi sad kažete A licenca, nju imaju samo klubovi koji imaju 10-godišnji ugovor, i mi ne možemo da je dobijemo. Mi se borimo za B licencu, koja je trogodišnja. Ne pričamo o A licenci, već o B licenci, jer je jako važno da javnost to razume. To će biti čudo ako se dogodi. To znači dugoročne ugovore i kontinuitet kojim može da se planira na duže staze. Garantujemo neki novac, lakše se potpisuju igrači sa trogodišnjim, nego jednogodišnjim ugovorima– zaključio je Mijailović.

16
8
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter