2
ATP
2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

FOTO: STARSPORT

TENISKI SVET U ŠOKU: Janik Siner pao na doping testu!

Objavljeno: 20.08.24 u 18:10

Očekuje ga „kazna“

Iznenađujuća vest iz sveta tenisa otkriva da je najbolji teniser sveta, Janik Siner, dva puta ove godine bio pozitivan na doping testu tokom turnira u Indijan Velsu. Iako je Italijan oslobođen optužbi, ipak će se suočiti sa određenim kaznama.

Siner je bio pozitivan na klostebol, zabranjenu supstancu prema Sekciji S1 liste Svetske antidoping agencije (WADA), tokom turnira u Indijan Velsu gde je u polufinalu izgubio od Karlosa Alkaraza. Iako je koncentracija klostebola u njegovom organizmu bila minimalna, prema pravilima Svetskog antidoping kodeksa (WADC), pozitivan rezultat obično dovodi do suspenzije.

Ipak, Siner je imao pravo da iznese slučaj pred nezavisni tribunal, nakon čega mu je suspenzija ukinuta. Italijan je dva puta bio pozitivan na doping testovima, ali je oba puta uspeo da obori suspenziju nakon žalbi.

Kako je Siner objasnio, klostebol je u njegov organizam dospeo usled kontaminacije od strane člana njegovog tima, koji je koristio sprej bez recepta, dostupan u Italiji, za tretiranje rane na svojoj koži. Taj sprej, koji sadrži klostebol, koristio je između 5. i 13. marta, a pošto je pružao sportske masaže i terapije Sineru, supstanca je tako dospela u njegov organizam.

Kao posledica, Janik Siner će izgubiti 400 ATP bodova i 300.000 evra, što je iznos koji bi dobio kao polufinalista Indijan Velsa.

0
4
2 Komentara
  1. Ahahahahahaha haha!!!
    Ahahahahahahahahahaha
    Aloooooo Nadaleeeeeeeee
    Aloooooo drogeriiiiiiiiii
    Aloooooooooo kumoviiii po drogiiiii

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter