0
ATP
2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

2023 Davis Cup Final Malaga Srbija v Italija Semifinal

OGLASIO SE TRENER TENISERA POZITIVNOG NA DOPING: Evo šta je imao da kaže povodom slučaja Janika Sinera!

Objavljeno: 20.08.24 u 23:06

Ovo je rekao Kejhil za ESPN!

Daren Kejhil, trener poznatog tenisera Janika Sinera, obratio se javnosti u vezi sa doping skandalom koji je uzburkao tenisku scenu.

Siner je bio pozitivan na doping testu dva puta, međutim, Međunarodna teniska agencija za integritet (ITIA) je utvrdila da je kontaminacija bila nenamerno izazvana, te Italijan nije suspendovan.

Sineru su oduzeti bodovi i novčana nagrada u iznosu od 300.000 evra za polufinale turnira u Indijan Velsu, gde je test bio pozitivan. Kejhil je izrazio zadovoljstvo što je pravda na kraju zadovoljena.

Janik nikada ne bi namerno prešao granice. Našao se u vrlo neprijatnoj situaciji. Istina je izašla na videlo, nije bilo namere niti nesmotrenosti, i nadamo se da će moći da preboli ovaj incident i izađe jači iz svega – rekao je Kejhil za „ESPN„.

On je dodatno pojasnio da je Siner mogao odmah da nastavi sa igranjem nakon što je potvrđeno da je test bio pozitivan, zahvaljujući brzom objašnjenju njegovog tima o okolnostima incidenta. Informacije su postale dostupne tek nakon Mastersa u Majamiju, nekoliko nedelja posle Indijan Velsa, a istraga ITIA je započeta tek posle toga, naglasio je Kejhil.

0
6
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter