1
ATP
ATP 250 Serbia Open 2022

FOTO: STARSPORT

LEPE VESTI: Beograd će ponovo biti domaćin teniskog turnira!

Objavljeno: 20.08.24 u 17:46

Svetski teniski vrh se vraća u prestonicu!

Sjajne vesti dolaze iz Beograda, jer će se Srbija ponovo naći na teniskoj mapi sa turnirom u glavnom gradu!  Ovoga puta umesto Serbia Opena, turnir će biti održan u zatvorenom, odnosno u Beogradskoj areni od 3. do 9. novembra!

Podsećamo, Serbia Open je poslednji put održan 2022. godine, dok je prošle godine turnir premešten u Banjaluku, a za ovu sezonu nije bio u planu. Ipak, iznenada je stigla vest da će Beograd ponovo ugostiti jedan teniski turnir, i to upravo u Areni, gde je Srbija 2010. godine osvojila Dejvis kup protiv Francuske, a finale se igralo i 2013. godine.

Đorđe Đoković, direktor Beograd Open-a, potvrdio je ovu informaciju.

– Zahvalni smo što smo dobili šansu da organizujemo još jedan turnir iz serije 250, ovoga puta na tvrdoj podlozi. Beograd je imao uspešnu istoriju u turnirima na tvrdoj podlozi, jer su ovde pre mnogo godina odigrani neki od najuzbuljivijih i najboljih mečeva, kao i finala Dejvis kupa. Uzbuđeni smo što možemo da nastavimo ovu tradiciju i pokušamo da sve učinimo još uzbudljivijim i boljim, ovoga puta sa ATP turnirom.

Inače, ovaj turnir je prvobitno bio planiran za Hihon, ali je zbog nepredviđenih operativnih razloga premešten u Beograd.

Planirano je da se turnir održi ne samo ove, već i sledeće godine.

7
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter