8
Evrokupovi
Partizan v Lugano, UEFA Europa League third qualifying round, 1st leg

Partizan v Lugano, UEFA Europa League third qualifying round, 1st leg

PARTIZANOV EVROPSKI DEBAKL: Crno-beli u društvu timova iz Andore, Litvanije, Gibraltara!

Objavljeno: 17.08.24 u 11:52

Ogroman neuspeh bi bila druga godina uzastupno bez evropskog takmičenja!

Partizanova evropska avantura ovog leta pretvorila se u pravi košmar. Beogradski klub je doživeo poraze u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope, što je rezultiralo njegovim ispadanjem iz oba takmičenja.

Prvo je poražen od kijevskog Dinama sa ukupnih 2:9 u dvomeču, a zatim je izgubio od Lugana, rezultatom 0:1 u prvom meču i 2:2 u drugom.

Sada se Partizan suočava s borbom za grupnu fazu Lige konferencije protiv belgijskog Genta. Trenutna situacija je daleko od optimalne, jer crno-beli trenutno dele mesto među sedam klubova koji su ove sezone doživeli dva neuspeha u evropskim kvalifikacijama. Ukoliko Partizan ne uspe da savlada Gent i upadne u treće eliminacije, ovo će biti jedan od najgorih evropskih nastupa u istoriji kluba.

Slične izazove imaju i druge ekipe koje su se našle u istoj poziciji: Celje iz Slovenije, KI Klaksvik sa Farskih Ostrva, Panevežis iz Litvanije, Nju Sejnts iz Velsa, Santa Koloma iz Andore i Linkoln iz Gibraltara.

Kada se uporede timovi iz zemalja poput Gibraltara i Andore sa Partizanom, jasno je koliko se ozbiljno smanjila težina velikana srpskog fudbala na evropskoj sceni.

11
0
8 Komentara
  1. Ako sam dobro ispratio Zvezda je za 5 sezona na UEFA rang listi napredovala sa 180-te pozicije na čak 31-u prošle sezone..
    Mora da je Partizai Silni osvojio sve te bodove a zli Čeferin ih prebacio na Zvezdin konto..

    1
    0
    Odgovori
  2. Možda je ovih 9 komada što ste primili od Dinama ustvari za dobrobit naše lige?
    Primili ste ga za Srbiju i podneli junački teret..

    1
    0
    Odgovori
  3. Cergarki podizao rejting i ev. je direktno plasirao u ChLeague. Neka i ona malo krvari za plasman u LE a da ne govorimo u ChL! Iskreno se nadam da cemo ispasti iz Evrope i da cemo Cergarki onemoguciti da se kroz laganice plasira u Evropsko takmicenje! DOsta je bilo zlocina protiv Partizana. Drzava kao vlasnik Partizana ga je izdala za rad bezocnosti onih koji bi u sportu sve aktere tretirali jednako i adekvatno njihovom znacaju za srpski fudbal.

    1
    2
    Odgovori
    • Ahaha,koji ste vi šou..
      U prethodnih 5 sezona Zvezda je osvojila 40.000 a Partizan 25.500 bodova za UEFA koeficijent. Na sve to treba dodati da je Zvezda to uradila u mnogo jačim takmičenjima nego što je Partizan to radio.
      Da li si se nekad u toj šupljoj glavi zapitao zašto mi krećemo iz plej-ofa i nosioci smo a vi krećete iz drugog kola i niste nosioci?
      To se zove lični koeficijent i osvaja ga klub kome ga i dodeljuju.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter