0
Evrokupovi
IMT v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

IMT v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

PARTIZAN ĆE POSTATI „ŽRTVA KVARA UEFA“? Vrlo zanimljiva debata u kojoj se spominje i TSC!

Objavljeno: 16.08.24 u 12:49

Nesvakidašnja scena da drugoplasirani nema zagarantovanu Evropu, a trećeplasirani ima!

Platforma „Football Meets Data“ pokrenula je zanimljivu debatu, ističući neobičnu situaciju u kojoj se nalazi Partizan. Prema njihovim navodima, crno-beli, kao vicešampioni Srbije, nalaze se u neprijatnoj poziciji jer nisu osigurali automatski plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Naime, Partizan je u četvrtak veče doživeo eliminaciju od Lugana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i sada će se suočiti sa Gentom u plej-ofu Lige konferencija. Prema „Football Meets Data“, čini se da je Partizan na putu da postane žrtva nepravde u sistemu UEFA, gde trećeplasirani tim u domaćoj ligi automatski obezbeđuje grupnu fazu, dok drugoplasirani tim nije privilegovan.

Izgleda da će Partizan postati žrtva „kvara“ na UEFA pristupnoj listi gde trećeplasirani tim u ligi ima 100 odsto sigurnu grupnu fazu, dok drugoplasirani nema


– Šta je TSC uradio više od Partizana da zasluži 100 odsto sigurno mesto u grupnoj fazi? Bili su iza njih u ligi. U Evropi su sakupili mnogo manje bodova od Partizana.


U ovoj situaciji, ne samo Partizan već i ostali klubovi poput Celja, Panevežisa, Ki Klaksvika, TNS-a, Linkolna i Santa Kolome mogli bi da se nađu u neizvesnoj poziciji, sa mogućnošću da ostanu bez evropskog takmičenja nakon drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

12
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter