0
Evrokupovi
PAOK Borac Banjaluka 2

FOTO: FK BORAC Banja Luka

ISTORIJSKI USPEH: Borac iz Banja Luke izbacio Klaksvik i obezbedio Evropu!

Objavljeno: 15.08.24 u 23:44

Bravo!

Banja Luka i Republika Srpska su večeras ispisale istoriju, jer je Borac prvi put izborio plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja.

U napetom revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Borac je nakon produžetaka pobedio Ki Klasvik sa Farskih Ostrva, osiguravši najmanje učešće u grupnoj fazi Lige konferencija. U sledećoj rundi, Borac će se suočiti sa renomiranim mađarskim Ferencvarošem u borbi za ulazak u Ligu Evrope.

Prvi susret na Farskim Ostrvima završen je pobedom Ki Klasvika rezultatom 2:1, ali Borac je večeras uzvratio istom merom, što je dovelo do produžetaka.

Domaći su poveli u 17. minutu zahvaljujući preciznom šutu Nikole Srećkovića, koji je sa leve strane uspeo da pronađe put do mreže gostiju.

U drugom poluvremenu, posle osam minuta igre, Ki Klasvik je izjednačio. Arni Frederiksberg, najbolji igrač gostiju, sjajno je centrirao iz slobodnog udarca, a Deni Pavlović, srpski štoper u redovima gostiju, postigao je gol glavom.

Borac je osigurao produžetke kada je Stefan Savić u 82. minutu ponovo doveo domaćina u vođstvo.

Pravi heroj večeri postao je HolanđaninBertMajers, koji je u 93. minutu glavom poslao loptu pod prečku nakon preciznog centaršuta Savića, donoseći ogromnu radost navijačima Borca.

36
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter