0
Košarka
košarkaška reprezentacija Nemačke

Gordie Herbert Srbija - Nemacka finale Svetsko prvenstvo Filipini Mnila10.9.2023. (photo by STARSPORT)

NEMAČKA IMA NOVOG SELEKTORA: Na čelo prvaka sveta dolazi čovek koji je u Evroligi gubio i od Zvezde i od Partizana!

Objavljeno: 14.08.24 u 11:28

Nemačka je odlučila da u novu epizodu krene sa mladim trenerom!

Španski trener Aleks Mumbru preuzeće vođenje košarkaške reprezentacije Nemačke, nasledivši na toj poziciji Gordona Herberta, koji je ostvario istorijske uspehe za nemački tim. Herbert je Nemcima doneo titulu svetskog prvaka i osvojio četvrto mesto na nedavno održanim Olimpijskim igrama.

Mumbru, poznat po svom radu u Bilbau i Valensiji, izabran je od strane Košarkaškog saveza Nemačke nakon razmatranja više kandidata za ovu prestižnu poziciju. Njegov prvi izazov kao selektora svetskih prvaka biće utakmica protiv Švedske u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Zanimljivo je da se rotacije trenera nastavljaju i na klupskom nivou. Gordon Herbert će naredne sezone preuzeti klupu minhenskog Bajerna, zamenivši Pabla Lasa, koji će svoju karijeru nastaviti u Baskoniji.

Zvanično predstavljanje Aleksa Mumbrua kao novog selektora Nemačke očekuje se uskoro, a nemački navijači s nestrpljenjem iščekuju njegove prve korake na putu ka novim sportskim uspesima.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter