5
Košarka
Predrag Danilović

Predrag Danilović (FOTO: Starsport)

VELIKA PROMENA U KSS-U: Predrag Danilović napušta mesto prvog čoveka srpske košarke!

Objavljeno: 13.08.24 u 17:12

Danilović je sam najavio povlačenje za ove pozicije!

Predrag Danilović, dugogodišnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), najavio je svoje povlačenje sa funkcije pre isteka mandata. Ovu odluku saopštio je reprezentativcima i stručnom štabu neposredno pre izlaska na balkon Skupštine, nakon povratka sa Olimpijskih igara u Parizu, gde su srpski košarkaši osvojili bronzanu medalju.

Danilovićev mandat formalno traje do decembra, ali kako prenosi „Meridian Sport“, odlučio je da se ranije povuče kako bi omogućio što brži završetak izbornog procesa i ustupio mesto svom nasledniku.

Danilović je preuzeo čelo KSS-a 2016. godine, a ponovo je izabran u decembru 2020. Tokom njegovog osmogodišnjeg mandata, srpske reprezentacije osvojile su impresivnih 27 medalja. Seniori su doneli bronzu sa nedavnih Olimpijskih igara, svetsko srebro (2023) i evropsko srebro (2017), dok su seniorke bile evropske šampionke 2021. godine, osvojile bronzu 2019. i zauzele četvrto mesto na OI u Tokiju.

Danilovićeva odluka predstavlja prekretnicu za srpsku košarku, a njegova ostavština kao predsednika KSS-a biće upamćena po značajnim uspesima i doprinosu razvoju srpske košarke.

24
3
5 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter