0
Olimpijske igre Pariz 2024
Jovana Nogić

FOTO: Starsport

SRBIJA MOŽE DA SE OSLONI NA NJU: Jovana Nogić najbolja srpska košarkašica u Parizu!

Objavljeno: 13.08.24 u 19:14

Nogićeva je izrasla u pravu liderku ove generacije!

Košarkašica Jovana Nogić, koja nastupa za turski Bešiktaš, proglašena je za najbolju srpsku igračicu na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu, saopštila je Svetska košarkaška federacija (FIBA).

Nogićeva je na turniru beležila impresivne statistike, sa prosečnim indeksom korisnosti 12, dok je u proseku postizala 12,3 poena, 4,5 asistencija, tri skoka i dve i po ukradene lopte po utakmici.

Iako je srpska reprezentacija, pod vođstvom Marine Maljković, eliminisana u četvrtfinalu od Australije, Nogić je bila svetla tačka tima i svojim performansama se istakla kao lider na terenu.

Bio je to razočaravajući način za Srbiju da ispadne sa Igara teškim porazom u četvrtfinalu, ali to je iskristalisalo da Nogić mora da bude glavni lider u napredovanju i preuzimanju odgovornosti. Možda se od nje očekivalo čak i više u smislu proizvodnje poena, ali sveukupno je bilo veoma solidno – navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu FIBA.

Ovo priznanje dodatno potvrđuje Nogićevu ulogu kao jedne od ključnih figura srpske ženske košarke, koja će sigurno imati značajnu ulogu u budućim izazovima reprezentacije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter