0
Evrokupovi
Mateuš Saldanja

during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 20, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GLAVOBOLJA ZA STANOJEVIĆA: Saldanja ne trenira, veliko pitanje je da li će zaigrati protiv Lugana!

Objavljeno: 13.08.24 u 14:27

Stanojević je naglasio najveći problem koji ekipa Partizana trenutno ima!

Posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Partizana suočavaju se sa još jednim izazovom na evropskoj sceni. Srpski predstavnik nije uspeo da parira Luganu u Beogradu, gde je švajcarski tim slavio rezultatom 1:0, čime je dodatno otežao Partizanu put ka završnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan se sada nalazi u situaciji gde mora da traži pozitivan rezultat u Švajcarskoj, tačnije u Tunu, gde će Lugano biti domaćin. Ukoliko uspeju da eliminišu Lugano, crno-beli bi obezbedili učešće u nekom od UEFA takmičenja do kraja godine, sa mogućnošću da se takmiče u Ligi konferencije, a u najboljem slučaju i u Ligi Evrope.

Iako se čini kao težak zadatak, trener Partizana Aleksandar Stanojević zadržava optimizam.

Rezultat nije povoljan, ali je aktivan. Znamo da moramo da pobedimo. Kod kuće smo odigrali taktički dobro, disciplinovano, mada to nije Partizan kakav želim na domaćem terenu, ali je u tom trenutku bio najbolji način da igramo. Nadamo se da možemo da prođemo – istakao je Aleksandar Stanojević dan pred polazak čije je krajnje odredište Tun.

– Ček nas tamo veštački teren, ali imamo sjajnu grupu navijača u inostranstvu, dosta ih je i u Švajcarskoj, to je naša velika prednos, zbog njih imamo dodatnu obavezu.

Ekipa će u sredu ujutro poleteti ka Švajcarskoj, sa ciljem da zabeleži prvu pobedu ovog leta van granica Srbije, nakon što su prethodna tri međunarodna susreta završena porazima uz gol-razliku 2:10. Stanojević je istakao da je priprema tima za meč bila intenzivna, ali i da je nekoliko igrača pod znakom pitanja zbog povreda, uključujući Mateuša Saldanju.

– Nismo trenirali posle utakmice sa IMT-om, tek u utorak veće ćemo znati kadrovsku situaciju. Mateus Saldanja do danas nije odradio nijedan trening i pod upitnikom je, videćemo šta da radimo. Neke igrače smo odmorili, neke pripremili. Što se taktike tiče, da ne otkrivamo plan, ali u situaciji kad pripremamo dva meča sedmično moramo da rotiramo i ne želimo da odlažemo utakmice, jer imamo veliki kadar i moramo da ga koristimo.

Partizan se trenutno suočava sa izazovima ne samo na terenu, već i unutar tima. Kvalitet igrača i manjak energije i osećaja pripadnosti klubu su evidentni problemi, na šta je Stanojević posebno ukazao.

Moj zadatak je da menajamo DNK ekipe. Posle šest primljenih golova smo se vratili pobedom, posle još jednog poraza od Dinama opet pobedom. E, to nam fali. Pobednički mentalitet. To tražim, da se dovedu tri igrača, da bismo to dobili. Ako fudbaler ne može da izađe iz ovoga jači i snažniji onda nije za ovaj klub. Zato ću se između stranca i domaćeg igrača opredeliti za domaćeg, onog koji oseća Partizan. Mi trenutno nismo tu, zato tražim igrače spremne za borbu – naglasio je Aleksandar Stanojević.

2
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter