0
Olimpijske igre Pariz 2024
Nikola Jokić

FOTO: Starsport

AMERIKANAC SMATRA DA JE JOKIĆ POKRADEN: Osudio što je Lebron dobio MVP nagradu umesto Srbina!

Objavljeno: 13.08.24 u 17:55

Jokić je bio bez dileme najbolji igrač turnira, ali nije dobio nagradu!

Američki sportski novinar Brajan Vindhorst izazvao je buru u košarkaškim krugovima otkrićem da je Nikola Jokić, srpski košarkaški as, bio žrtva nepravednog glasanja za najkorisnijeg igrača (MVP) na nedavno završenim Olimpijskim igrama. Jokić, koji je predvodio Srbiju do bronzane medalje u Parizu, prema mnogima je zaslužio ovo priznanje, ali je ono na kraju dodeljeno Amerikancu Lebronu Džejmsu.

Vindhorst je u svom podkastu otkrio šta se dešavalo iza kulisa tokom glasanja, sugerišući da je proces bio daleko od transparentnog.

Rečeno mi je da glasaju i mediji. Negde tamo bio je QR kod na zidu u medija centru i glasanje za MVP-a otvorili su dva dana ranije, dakle za vreme polufinalnih mečeva. Prvo sam se zapitao, zašto bi to uradili tad? – upitao se Vindhorst i dodao.

Tek posle mi je rečeno da pored medija glasaju i FIBA eksperti. FIBA eksperti… To je nebulozno. To su mogla da budu dva-tri tipa koje su zaustavili i pitali ‘hej, ljudi, ko treba da dobije nagradu’. Ali kako god, nije to sad toliko bitna stvar posle svega što se dogodilo na košarkaškom turniru – zaključio je Vindhorst.

Iako Vindhorst priznaje da ovo možda nije najbitnija tema nakon uzbudljivog turnira, njegovo otkriće bacilo je senku na integritet procesa dodele nagrade. Mnogi ljubitelji košarke i dalje veruju da je Jokić, sa svojim izuzetnim nastupom na Olimpijadi, zaslužio da bude proglašen za MVP-a, i da je glasanje moglo biti pravednije.

Ovo pitanje ostaje otvoreno, a Vindhorstova izjava će sigurno dodatno podstaći rasprave u košarkaškim krugovima.

5
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter