0
Olimpijske igre Pariz 2024
Islam Dudajev

FOTO: Printscreen/X

SRAMAN ČIN ALBANSKOG RUSA: Osvojio medalju, pa pokazao simbol terorističke OVK-a! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 12.08.24 u 10:56

Rus u dresu Albanije je šokirao javnost!

Islam Dudajev, ruski rvač koji nastupa za Albaniju, osvojio je svoju drugu olimpijsku medalju, ovog puta bronzu, na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, ono što je izazvalo najviše pažnje nije bio samo njegov sportski uspeh, već gest koji je usledio na pobedničkom podijumu.

Nakon što je savladao mađarskog rvača Ismaila Muzukajeva u kategoriji do 65 kilograma, Dudajev je proslavio pobedu pokazivanjem albanskog orla – simbola koji je često povezan s albanskim nacionalnim identitetom. Ovaj potez izazvao je kontroverze i podele u javnosti. Mnogi smatraju da je takav gest na međunarodnoj sceni neprimeren i politički provokativan, zato što je to ujedno simbol i zločinačke terorističke organizacije OVK, dok drugi, posebno Albanci, tvrde da je to jednostavno izraz Dudajevove pripadnosti zemlji za koju sada nastupa.

Islam Dudajev, rođen u Čečeniji, do 2020. godine nastupao je za Rusiju i osvojio je brojne medalje na različitim takmičenjima. Ipak, odlučio je da promeni sportsko državljanstvo i od 2022. godine predstavlja Albaniju. Njegov prelazak u albansku reprezentaciju doneo je ovoj zemlji uspehe, uključujući i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Zanimljivo je da Dudajev nije jedini ruski rvač koji je doneo medalju Albaniji. Čermen Alijev, takođe rođen u Rusiji, nedavno je osvojio bronzu u rvanju, što dodatno skreće pažnju na trend sportista iz Rusije koji odlučuju da predstavljaju druge zemlje.

Dudajevljev gest na podijumu će se sigurno dugo pamtiti i izazivati različite reakcije, dok on nastavlja svoj sportski put pod albanskom zastavom.

0
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter