0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Starsport

NOVAK OSTAO NA DRUGOM MESTU: Siner i dalje ispred Đokovića i pored toga što je Srbin osvojio OI!

Objavljeno: 12.08.24 u 10:35

Novak je doduše uspeo da smanji razliku odnosu na Italijana!

Novak Đoković, srpski teniser i osvajač zlatne medalje na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu, trenutno zauzima drugo mesto na novoj ATP listi. Iako mnogi smatraju da je Đoković realno najbolji teniser na svetu, bodovni sistem ATP liste stavlja Italijana Janika Sinera na prvo mesto.

Siner, koji je propustio Olimpijske igre zbog upale krajnika, i kasnije neočekivano ispao u četvrtfinalu Montreala nakon poraza od Andreja Rubljova, trenutno ima 8.770 bodova. Đoković se nalazi na drugoj poziciji sa 8.460 bodova, dok treće mesto zauzima Karlos Alkaras sa 7.950 bodova.

Tokom svog boravka u Kanadi, Siner je priznao da su Novak i Alkaras trenutno najbolji teniseri na svetu, što samo dodatno potvrđuje Đokovićevu dominaciju uprkos rangiranju. Njegov trijumf u Parizu bio je još jedan dokaz da je u vrhunskoj formi i da, iako drugi na listi, zaslužuje status najboljeg.

Na četvrtom mestu ATP liste nalazi se Saša Zverev sa 6.995 bodova, dok petu poziciju drži Danil Medvedev sa 6.395 bodova. U top 10 još su Andrej Rubljov (4.615), Hubert Hurkač (4.215), Kasper Rud (3.890), Grigor Dimitrov (3.690) i Aleks de Minor (3.480).

Od srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je 51. na listi sa 940 bodova, dok je Dušan Lajović na 54. poziciji sa 926 poena. Laslo Đere zauzima 106. mesto sa 541 bodom.

Iako bodovna razlika između Đokovića i Sinera nije velika, ostaje da se vidi kako će se sezona dalje odvijati i da li će srpski as ponovo preuzeti vrh ATP liste.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter