0
Košarka
košarkaška reprezentacija Francuske

FOTO: Printscreen/X

LEGENDA REKLA DA JE DOSTA: Slavni košarkaš odlučio da završi karijeru prepunu trofeja! (FOTO)

Objavljeno: 12.08.24 u 12:28

Batum je ostavio dubok trag u svetskoj košarci!

Legendarni francuski košarkaš Nikolas Batum odlučio je da završi svoju reprezentativnu karijeru nakon poraza od Sjedinjenih Američkih Država u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Francuski tim je u uzbudljivom meču izgubio sa rezultatom 98:87, a Batum je, nakon 15 godina nošenja dresa reprezentacije, odlučio da se povuče sa međunarodne scene.

Vreme je da kažem da je dosta. Nosio sam ovaj dres 15 godina, bio četiri puta na olimpijskim igrama, četiri puta na svetskim i četiri puta na evropskim prvenstvima. Uradio sam sve što je trebalo da se uradi, osvojio sedam medalja. Presrećan sam – izjavio je Batum, opraštajući se od reprezentacije.

Iako se povlači sa reprezentativne scene, Batum, koji ima 35 godina, nastaviće svoju profesionalnu karijeru u NBA ligi. U predstojećoj sezoni, Batum će ponovo obući dres Los Anđeles Klipersa, tima za koji je već igrao u periodu od 2020. do 2023. godine.

Batumov doprinos francuskoj košarci ostaje neizbrisiv, a njegovo iskustvo i liderstvo će zasigurno nedostajati trikolorima u budućim takmičenjima.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter