3
Evroliga
KK Partizan

Zeljko Obradovic, Head Coach of Partizan Mozzart Bet Belgrade speaks to Zach Leday, #2 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Jaleen Smith, #0 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and James Nunnally, #21 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

DAN „D“ ZA PARTIZAN: Evo kada Željko Obradović okuplja ekipu!

Objavljeno: 12.08.24 u 11:36

Partizan će krenuti ispočetka sa potpuno novim timom!

Partizan će zvanično ući u novu sezonu sa potpuno rekonstruisanim timom, nakon što se uprava odlučila za opsežan remont ekipe. Željko Obradović, trener crno-belih, zakazao je okupljanje novog sastava za 19. avgust, kada će se obaviti svi neophodni medicinski pregledi i zvanično započeti pripreme za predstojeću sezonu.

Prema izvorima bliskim klubu, lekarski pregledi će trajati dva dana, 19. i 20. avgusta, nakon čega će ekipa krenuti s radom. Iako su do sada ozvaničena samo tri pojačanja – Vanja Marinković, Ife Lundberg i Frank Nilikina – očekuje se da će do početka priprema biti potvrđeni i dolasci ostalih igrača, uključujući Arijana Lakića, Sterlinga Brauna, Karlika Džons, Dvejna Vašingtona, Maria Nakića, Ajzaka Bonge, Ajzee Majka, Tajrika Džonsa, Brendona Dejvisa, Mitra Bošnjakovića, i potencijalno Alekseja Pokuševskog.

Pripreme će, kao i prošle godine, delom biti održane na Kopaoniku, a crno-beli će učestvovati na turnirima u Atini i Siciliji, što će biti prilika da novi tim pokaže svoj potencijal.

Predsednik kluba, Ostoja Mijailović, najavio je nešto specijalno povodom predstavljanja tima, ali precizan datum još uvek nije poznat. Ono što je sigurno jeste da će nova ekipa imati težak zadatak da popravi utisak iz prošle sezone, u kojoj Partizan nije osvojio niti jedan trofej, a plasman u plej-in Evrolige im je izmakao.

Zbog razočaravajućih rezultata, Obradović je odlučio da temeljno promeni sastav. Klub su napustili Kevin Panter (Barselona), Zek Ledej (Milano), Alen Smailagić (Kaunas), Danilo Anđušić (Dubai), Džajlin Smit i Mateuš Ponitka (Bahčešehir), dok je Aleksa Avramović iznenadio mnoge prelaskom u CSKA Moskvu. Pi Džej Doužer se vratio u NBA, gde će igrati za Minesotu, a očekuje se da i Uroš Trifunović, Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz i Frenk Kaminski pronađu nove klubove. Balša Koprivica ostaje jedini igrač iz prošlosezonskog sastava koji će i dalje nositi crno-belu haljinu, dok se čeka razrešenje situacije oko Bruna Kabokla.

Nova era za Partizan počinje, a navijači s nestrpljenjem iščekuju da vide kako će se novi tim uklopiti u Obradovićev sistem i da li će uspeti da donese željene trofeje.

65
12
3 Komentara
  1. Očekujem bar jedno iznenadjenje na predstavljanju novog rostera… Možda to bude Naneli, možda Kaboklo, a mozda i novi mladi igrac koji do sada u medijima nije pominjan.. A u pitanju je stranac.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter