0
Fudbal

Foto: Twitter/@HNS_CFF

SA STRASTVENIM ITALIJANOM NEMA ŠALE: Đenaro Gatuzo uklonio Ivana Perišića iz tima!

Objavljeno: 11.08.24 u 11:45

Ivan je veoma cenjen u Splitu!

Hajduk iz Splita večeras gostuje Lokomotivi u drugom kolu HNL-a, a meč je već izazvao pažnju zbog jedne neočekivane situacije.

Naime, neposredno pre dolaska u Zagreb, pojavila se vest da je trener Đenaro Gatuzo odlučio da Ivana Perišića isključi iz tima zbog problema sa disciplinom. Perišić neće biti deo ekipe za ovu utakmicu, a još uvek nije poznato kada će se vratiti u tim.

Perišić ove sezone nije u najboljoj formi, što je postalo očigledno u dosadašnjim mečevima. U četiri nastupa, proveo je na terenu svega 149 minuta, bez značajnijeg doprinosa. U poslednjem susretu protiv Ružomberoka, igrao je samo poslednjih 30 minuta.

Ovo nije prvi put da Gatuzo preduzima stroge mere protiv ključnih igrača zbog disciplinskih problema. Ranije je, pred gostovanje na Farskim Ostrvima, italijanski strateg udaljio Emira Sahitija iz tima, ali se Sahiti vratio za naredni meč protiv Slaven Belupa. Tom prilikom, Gatuzo je izjavio:

Od trenutka kada sam preuzeo Hajduk, uveo sam stroga pravila discipline. Tim funkcioniše kao celina, i svi moraju poštovati dogovorena pravila. Emir Sahiti je zakasnio na jednu obavezu i zbog toga je ostao u Splitu. Očekujem da se ovakve situacije više neće ponavljati. Radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. Pravila su ista za svih 25 igrača, i nadam se da ovakvi incidenti neće postati praksa.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter