2
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković, vaterpolo reprezentacija Srbije

FOTO: STARSPORT

NOVAK POMOGAO VATERPOLISTIMA: Srpski igrač otkrio šta je za celu ekipu značila poseta Đokovića!

Objavljeno: 11.08.24 u 18:58

Novak Đoković je pružio sjajnu „injekciju“ vaterpolistima koji su se popeli na krov sveta!

Put do treće uzastopne zlatne medalje za srpsku vaterpolo reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu bio je ispunjen izazovima i preprekama. Pored trijumfalnog finala protiv Hrvatske, koje su Delfini dobili rezultatom 13:11, put do zlata bio je daleko od lakog, posebno nakon teškog poraza od Australije u grupnoj fazi.

Strahinja Rašović, jedan od ključnih igrača srpske reprezentacije, otkrio je koliko je ekipi značila podrška Novaka Đokovića u tim teškim trenucima. Nakon neočekivanog poraza od Australije, Đoković je posetio vaterpoliste, pruživši im moralnu podršku koja je, prema Rašovićevim rečima, bila presudna za preokret u daljem toku takmičenja.

Hvala svima na podršci. Hvala i svim sportistima koji su nas podržavali, hvala Novaku Đokoviću koji je došao kod nas posle poraza od Australije, to nam je bila takva injekcija jedna. Hvala nama međusobno koji smo bili tim, ostali smo to do kraja – kaže Strahinja Rašović.

Nakon Đokovićeve posete, srpski vaterpolisti su se konsolidovali i nastavili borbu, što ih je na kraju dovelo do pobede u finalu i osvajanja zlatne medalje. Rašović je izrazio ogromno zadovoljstvo postignutim uspehom:

– Osećamo se kao bogovi. Tri medalje, tri zlata. Mislim da je svako na svoj način spektakularno doživeo, to je kruna karijere, pred 15.000 do 20.000 ljudi, to je nešto što ćemo pamtiti. Prisustvovali smo nečem najvećem u vaterpolu, pamtićemo to doveka. Našoj ekipi sve čestitke, šta smo prošli to je neverovatno.

Čestitao je naš as selekciji Hrvatske na srebrnoj medalji, kao i reprezentaciji SAD, koja je osvojila bronzu.

– Mi smo izašli kao pobednici, pravi smo šampioni, ne volim nikad da se hvalimo. Ali ovog puta moram da kažem da smo šampioni, pravi vitezovi, šta god… nazovite nas kako god hoćete.

Ovo je treća uzastopna zlatna medalja za Srbiju na OI, nakon Rija 2016. i Tokija 2021. godine.

Mogu do sutra da pričam koliko sam srećan, mi smo šampioni, ovo je za sve nas. Srbija je ponosna zemlja, mala, ali ponosna. Mi smo poznati po sportu, srpskom inatu. Ovo je za sve nas. Od trnja do zvezda – zaključio je Rašović.

7
0
2 Komentara
    • On je jedan obicni glupson, on ne zna da je neprimereno da posle one sramote kojom nas je pljunuo sve, sve Srbe, u lice sa bedom od igre i nemoci na EP,kao i plasmanom, da on cestita nasim zlatnim herojima?! Neka se poklopi po usima i cuti. Niko mu se brani da slavi ove nase trijumfe, ali daj malo morala,bre!
      Ovo sto su ovi momci uradili a i Nole i streljacki mix dvojac, to je trebao da uradi i on na EP. Da osvoji EP i time bi bio pandan ovim trijumfima. Tada bi bilo primereno da cestita. Pesic je cestitao i Novaku i strelcima i zlatnim herojima u vaterpolu, ali to je cestitka znalca, legende trenerske a ne naturscika i neznalice. Nije Pesic igrao sa pet centara,jel da? Nije ni sa pet bekova,ili cetiri sa jednim krilom! Njegovi momci su leteli dvoranama i nisu se uplasili azdaha NBA Lige ve su zadivili AMerku,a kakvi su izgledali Pixsijevi klokani? Ma, idi bre, goni se!

      1
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter