0
Olimpijske igre Pariz 2024
vaterpolo reprezentacija Srbije

FOTO: Starsport

NAGRADE ZA VATERPOLISTE I KOŠARKAŠE: Vlada Srbije donela odluku, evo koliko novca će dobiti naši sportisti!

Objavljeno: 11.08.24 u 21:35

Vlada će ispuniti svoje obećanje!

Vlada Republike Srbije je odlučila da nagradi uspešne sportiste koji su se istakli na Olimpijadi u Parizu. Prema odluci donesoj na današnjoj sednici, novčane nagrade biće dodeljene članovima muške vaterpolo reprezentacije Srbije, njihovom treneru, kao i sportistima koji su osvojili srebrne i bronzane medalje.

Članovima muške vaterpolo reprezentacije Srbije, koji su osvojili zlatnu medalju, biće dodeljeno po 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Ista nagrada dodeljena je i njihovom treneru, kao priznanje za izuzetan uspeh i doprinos timskom trijumfu.

Sportistkinji Aleksandri Perišić, koja je osvojila srebrnu medalju u tekvondou, i njenom treneru, dodeljena je nagrada u iznosu od po 100.000 evra u dinarskoj vrednosti, u znak priznanja za njihov izuzetan rezultat.

Članovima muške košarkaške reprezentacije Srbije, koji su osvojili bronzanu medalju, pripala je nagrada od po 60.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a isti iznos dodeljen je i treneru srpske košarkaške reprezentacije.

Ove nagrade odražavaju visok nivo podrške Vlade Srbije sportistima i njihovom trudu, kao i želju da se prepoznaju i nagrade njihovi izuzetni rezultati na globalnoj sportskoj sceni.

6
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter