0
Fudbal
FK Lugano

FOTO: STARSPORT

LUGANO KIKSIRAO PRED REVANŠ: Lucern otkrio nove slabosti, koje bi mogle da pomognu Partizanu!

Objavljeno: 11.08.24 u 19:28

Partizan će morati da nadoknadi poraz u prvom meču!

Švajcarski Lugano, koji je bio u fantastičnoj formi i do sada imao stopostotan učinak u domaćem prvenstvu, pretrpeo je svoj prvi poraz u sezoni. U uzbudljivom duelu protiv Lucerna, ekipa trenera Matije Kroki-Tortija izgubila je rezultatom 2:3, što je prekinulo njihov savršeni niz.

Iako je Lugano u prethodnim utakmicama pokazivao odličnu timsku igru, uključujući dvostruki poraz od Fenerbahčea, tim nije uspeo da zadrži svoj ritam protiv Lucerna. U meču koji se odigrao ovog popodneva, Lugano je odlučio da sačuva najbolje igrače za revanš protiv Partizana, što se pokazalo kao ključan faktor u njihovom neuspehu.

Bez važnih igrača poput Bislimija, Valenzuele, Papadopulosa, Zanotija i Prizbilka, Lugano je imao problema da održi nivo igre. Lucern je iskoristio prednost, vodeći dva puta zahvaljujući golovima Mahue i Vladija. Iako je Lugano pokušao da se vrati u igru, pretrpeo je kolaps u drugom poluvremenu.

Posebno se istakao sin Dejana Stankovića, Aleksandar Stanković, koji je ušao u igru u 34. minutu i pružio značajan doprinos za goste. Međutim, konačni udarac Luganu zadala je mladi reprezentativac Toga Tibault Klidje, koji je sa svojim golovima u finišu meča osigurao pobedu za Lucern i zapečatio prvi neuspeh Lugana u domaćem prvenstvu.

Pobeda Lucerna omogućila je Cirihu da preuzme prvo mesto na tabeli, nakon što je pobedio Lozanu. Ovaj rezultat ukazuje na to da Lugano, uprkos dosadašnjim uspesima, mora biti oprezan u nastavku sezone kako bi ponovo povratio svoju poziciju na vrhu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter