0
Olimpijske igre Pariz 2024
Serbia v Greece Friendly match

FOTO: STARSPORT

KONAČAN BILANS OI U PARIZU: Evo na kom mestu je Srbija posle tri zlata, srebra i bronze!

Objavljeno: 11.08.24 u 20:15

Utisak je da je tim Srbije u Parizu mogao više, ali tri zlata nisu za bacanje!

Olimpijske igre u Parizu došle su do svog završetka uz svečanu ceremoniju koja je obeležila kraj ovog sportskog spektakla. Nakon uzbudljivih finala i dodela medalja, vreme je da se sumiraju rezultati i oceni učinak sportista. Srbija je završila takmičenje na 27. mestu sa ukupno pet medalja: tri zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana.

Srpski sportisti su još jednom pokazali izvanrednu borbenost i posvećenost, dokazujući da mogu da pariraju najjačim konkurentima. Iskustvo stečeno na ovim igrama biće dragoceno za nadolazeće Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine.

Tri zlatne medalje za Srbiju osvojili su Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu, Novak Đoković u tenisu, kao i vaterpolisti. Srebrnu medalju donela je Aleksandra Perišić u tekvondou, dok su košarkaši osvojili bronzu.

U odnosu na Srbiju, Bugarska je zauzela 26. mesto sa tri zlatne medalje, jednim srebrnim i tri bronzane. Hrvatska je završila na 30. mestu sa po dve zlatne i srebrne medalje i tri bronzane. Slovenija je na 34. mestu sa tri medalje: dva zlata i jedno srebro.

Sjedinjene Američke Države su potvrdile svoju dominaciju na Olimpijskim igrama, zauzevši prvo mesto sa ukupno 126 medalja40 zlatnih, 44 srebrnih i 42 bronzane. Američki sportisti dominirali su u različitim disciplinama, uključujući atletiku, plivanje i košarku.

Kina je završila na drugom mestu sa 91 medaljom – 40 zlatnih, 27 srebrnih i 24 bronzane. Kineski sportisti bili su uspešni u stonom tenisu, borilačkim sportovima, plivanju i badmintonu.

Japan je zauzeo treće mesto sa 45 medalja – 20 zlatnih, 12 srebrnih i 13 bronzanih, sa posebnim uspehom u džudou, rvanju i skejtu. Australija je završila na četvrtom mestu sa 53 medalje – 18 zlatnih, 19 srebrnih i 16 bronzanih, dok je domaćin Francuska zauzela peto mesto sa 64 medalje – 16 zlatnih, 26 srebrnih i 22 bronzane.

Dok se zavesa spušta na još jedno nezaboravno olimpijsko putovanje, svet se raduje sledećim igrama i novim sportskim herojima. Srbija, kao i uvek, može biti ponosna na svoje sportiste koji su dostojno predstavljali svoju zemlju. Sledeća prilika za takmičenje dolazi za četiri godine u Los Anđelesu.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter