0
Olimpijske igre Pariz 2024
kosarkasi docek 267

FOTO: Starsport

KARI PEŠIĆ JE PONOSAN NA MOMKE: „Nema slučajnosti u sportu, ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti!“

Objavljeno: 11.08.24 u 13:53

Svi smo ponosni na njih!

Selektor srpske košarkaške reprezentacije, Svetislav Pešić, govorio je na dočeku naših igrača na aerodromu „Nikola Tesla“.

Pošto nema ozbiljnih pitanja. Zahvalio bih se svima na podršci u Parizu koju smo osetili od naših navijača i to je nešto što nas posebno raduje jer su to ljudi koji vole i poznaju košarku i ne žive samo od košarke već za košarku. To je za nas zadovoljstvo. Zahvalio bih se igračima, javno, Bogdanu kapitenu… Nema uspeha bez zajednice. Taj naš put nije uvek bio lagan jer je za velike stvari u sportu potrebno mnogo odricanja, prolazi se puno prepreka i mislim da je ekipa napravila atmosferu… Ne ono što biste vi da čujete, već pričam o zajedničkom putu do cilja –  rekao je Pešić i dodao:

To je ekipa koja je generacijski građena, 7 ili 8 igrača su iz iste generacije. Nema slučajnosti u sportu, oni su zajedno prošli selekcije na čelu sa malo starijim Bogdanom i momcima koji su malo mlađi kao Petrušev ili Nikola Jović. Ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti i ja sam ponosan na njih.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Nastavio je da govori o tome koliko mu je zadovoljstvo da radi sa ovom generacijom.

Najveću sreću doživljavam što sam radio sa njima jer su napravili takav balans između sebe i bilo je teško da se izdrži, a oni su uspeli. Nije samo talenat već i mentalni sklop i izdržljivost. Te dve, tri utakmice iz Pariza… To nikada nije bilo. Sve je bilo teško i izazovno. Ovo je bio najbolji turnir u istoriji i ja sam to pre početka i rekao.

Još jednom je podvukao da bez velikog truda nema ni uspeha.

U sportu kao i u životu, ako imaš cilj i nije lako doći tamo, on će te motivisati i dati ti emotivnu i mentalnu snagu da izdržiš i da se na neki način odrekneš nekih stvari, lepih stvari preko leta i da budeš sa ekipom. Završi se utakmica, a ne postoji ništa drugo već sledeća utakmica. To je teško izdržati i ovi momci su to uradili, baš kao i u Manili. Ja sam kao trener iz istih razloga ostao, to je nešto sa čim se ja ponosim i zato im javno Čestitam na takvom odnosu i na svemu što su uradili ne samo ove godine. Postoji tu kontinuitet i drugarstva i svega. Radi se zajedno, moram da kažem. Dobijao sam i primedbe i kritike i dobre i loše predloge – zaključio je Pešić.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter