2
Olimpijske igre Pariz 2024
srbija usa waterpolo 109

FOTO: Starsport

SAMO SE ČEKAJU VATERPOLISTI: Evo koliko medalja su uzeli naši sportisti i na kojim Olimpijskim igrama su bili najuspešniji!

Objavljeno: 10.08.24 u 22:00

Svim srcem sutra uz naše momke!

Srpski sportisti su na Olimpijskim igrama u Parizu osvojili ukupno pet medalja. Na poslednjem takmičenju za bronzanu medalju, rvač Hetik Cabolov nije uspeo da pobedi Amerikanca Kajla Dejka, što je značilo da Srbija neće dodati šestu medalju.

Bilans medalja za Srbiju uključuje dva zlatna odličja, jedno srebro i jednu bronzu.

Novak Đoković i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec su osvojili zlatnu medalju u miksu. Tekvondoistkinja Aleksandra Perišić je donela srebro, dok je muška košarkaška reprezentacija uzela bronzu.

Vaterpolisti Srbije imaju priliku za zlato, budući da će u nedelju u 14 sati igrati protiv Hrvatske.

Kada je u pitanju zbir medalja, Srbija je najuspešnija bila na Igrama u Tokiju sa devet medalja (tri zlata, jedno srebro i pet bronzi).

U Pekingu smo osvojili tri medalje (jedno srebro, dve bronzane), u Londonu četiri (jedno zlato, jedno srebro, dve bronzane), a u Rio de Žaneiru ukupno osam medalja (dva zlata, četiri srebra i dve bronzane).

10
5
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter