6
Domaći fudbal
Partizan v Lugano, UEFA Europa League third qualifying round, 1st leg

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR STANOJEVIĆ PRED IMT: „Jasno je da Saldanja odlazi, da je rastrzan…“ (VIDEO)

Objavljeno: 10.08.24 u 17:22

Crno-beli gostoju IMT-u u Zaječaru.

Fudbaleri Partizana gostuju u 4. kolu Superligi Srbije ekipi IMT-a, a svoj komentar pred taj duel dao je šef struke crno-belih. Aleksandar Stanojević.

Igramo u Zaječaru na jednom lepom stadionu, nadamo se da će doći dosta publike da nas podrže. Kadrovska situacija je dobra, imamo malo problema sa Saldanjom. Moramo nešto da promenimo, s obzirom da  igramo na dva fronta, ne želimo da odlažemo utakmice. Očekujemo dobru utakmicu protiv nadahnute ekipe koja igra sa dosta intenziteta. Ima dosta naših igrača koji igraju tamo, nadam se da će navijači uživati – započeo je Stanojević.

On je takođe naveo i da je pažljivo skautirao narednog rivala.

Gedao sam njihove utakmice protiv nas prošle sezone, upoznat sa njihovim igračima, trenerom. Što se mene tiče, mi smo se spremili za sve detalje. Odmah posle Lugana readili smo pripremu za IMT.

Crno-beli su podigli formu, što se videlo na meču sa Luganom.

Mali pomak, mi igramo kod kuće i nismo izašlu u totalni visok presing onako kako radimo to. U ovom trenutku ne možemo da igramo onako kako ja hoću, tako da iz tog razloga kažem da je mali pomak. Kada igrate na svom stadionu morate da igrate otresitije i ofanzivnije. Očekujem da igramo kao u mom prošlom mandatu, ako se sećate protiv Sparte iz Praga kako smo igrali. Napravili smo priču koju smo želeli, falili su nam samo golovi. Što se tiče domaćeg prvenstva, imamo svoj način igre koji smo imali u prethodne dve utakmice.Protiv Napretka nismo bili na nivpu, na Ubu i protiv Železničara smo bili na nivou. Videćemo koliko ćemo i osvežiti kadar i koliko možemo da pružimo.

Stanojević je u svom izlaganju pomenuo i centarfora Mateusa Saldanju, koji se nalazi na izlaznim vratima kluba.

Oseća posledice utakmice, a sa druge strane jasno je da odlazi, da je rastrzan. Nije lako, ali dobro se ponaša. Videćemo kako ćemo i đta ćemo u narednim utakmicama.

Crno-beli na poziciji napadača imaju Nikolića i Đorđa Jovanovića, koji su se dobro pokazali u ligaškim mečevima.

Želim da imam dve ekipe po 10 igrača, na svakoj poziciji po dva igrača, dajem im poverenje, nikada ne znate ko može da se povredi, ko može da vam zatreba. Ne znate ko će u kakvoj formi da bude. I u mom prošlom mandatu smo stalno mešali i kombinovali. Ne bojim se promena, želim da naš stil igre bude uvek isti. Nedostaju nam tri igrača, ali nam dva hitno trebaju. Radimo na tome, da bi mogli u svakom smislu da imamo ekipu za bilo koje takmičenje.

Defanzivna linija kluba iz Humske je na meču sa Luganom bila i te kako disciplinovana.

To nam je bila ideja da defanzivno dobro igramo i probamo tranzicionu igru. Takve su trenutno naše mogućnosti. Drago mi je da su bili disciplinovani. Lugano je dao Feneru 4 gola, lako ulaze u 16 metara, mnogo su pokretljivi.. IMT ima pokretljivee i brze igrače. Umeju da budu nezgodni – rekao je Stanojević

U timu IMT-a nastupaju i nekadašnji fudbaleri Partizana, a pouzdani strateg je naveo i od koga preti najveća opasnost.

Lutovac je uvek opasan, Terzić je bio kod nas. Desna strana je dosta pokretljiva, imaju dosta mladih igrača. Tu je i Alen Stevanović koji je u zrelim godinama. Imaju dosta maldu ekipu. Špic je 2005. godište. Poletna mlada ekipa sa Trenerom koji  je osvojio Omladinsku ligu, imaju produkt iz svoje škole. Spremni smo na sve situacije.

Za kraj je naveo i da je zadovoljan što se duel igra u Zaječaru, iako nastupaju dve beogradske ekipe.

Lepše mi je da igrami na novom stadionu u Zaječaru nego na lošem terenu. Nije nam drago što moramo da putujemo. Zadovoljan sam što igramo u Zaječaru, očekujem lep ambijent.

1
1
6 Komentara
  1. Stanojevic nije sposoban da vodi Partizan… Prvo, ni posle dva meseca od pocetka priprema igraci nemaju snage za spori ritam vise od 35 minuta utakmice. Drugo, u Sloveniji je samo bacio novac na pripreme onih koji nece biti u timu.. Trece, doveo je 9 igraca, a i dale nema desnog beka. To Lazarevic i Djurdjevic nisu.. Cetvrto, sta mu u timu radi Nikolic koji nije brz ni za futsal? Peto, zasto igra bez veznog reda, i igraca koji bi trebali da imaju agresiju? Sesto, napada visoko sa nespremnim timom tako da su mu 4 igraca uvek van igre, a vezni red rupa. Sedmo, cim on veruje u Djordja Jovanovica i jos neke nije ni za Teleoptik… Osmo, rukovodstvo FKP ocito ne zeli da ode, i pitanje je dana kada ce da ih odnesu, ili odvezu… Deveto, sudjenje veceras i sudjenje juce CZ protiv Novog Pazara ukazuju da je prvenstvo namesteno, a da to CZ u uslovima sns i spc nije potrebno..

    0
    0
    Odgovori
  2. Da li ćemo samo videti tvoja leđa najjadniji čoveče na klupi Partizana, u celoj istoriji postojanja JSD!

    0
    0
    Odgovori
  3. Nejasno je samo da li Pacoje odlazi..
    Nakon Šamroka smo mislili da ne može jadnije od toga ali Stanoje nas je demantovao.
    Najgori trener u istoriji JSD! Šamrokovanje i ovo najsvežije devetardiranje od strane poluraspalog Dinamoa su 2 od 5 najvećih sramota FK Partizan u istoriji kluba!

    0
    0
    Odgovori
  4. Ma ljudi utakmicu igraju igraci trener je tu da ukaze na greske da se otklone ali.sta to vredi kod nas nemas igraca i taj Saldanja sta koji ujac ili si igracina koji daje golove ili si .upe on se pogubio i sve je losiji ko za njega da milione zajebace se samo tako ni on nije taj kalibar koji dovodi do eksplozije nesto zalama gradi se nista nula.Nikolic kao puz mali Jovanovic isto nista mozda je dobar kao i Zubeiru za 1 ligu nisu to igraci dinamit

    0
    0
    Odgovori
  5. Trojanac odlazi iz Partizana smece jedno pa tebi da se dovede Mbape i JV ti nebi osvoji nista.
    U Turskoj si vidio Klub koji se borio za ulazak u LS kada si ga preuzeo pa si ga ti spustio na 16 mesto toliko o tvojoj ulazi trenera.
    Spasi Partizan i ubi se Stanoje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter