0
Olimpijske igre Pariz 2024
Dejan Udovičić

FOTO: Starsport

UDOVIČIĆ ODBRUSIO HEJTERIMA: „Vi novinari hoćete da me posvađate sa mojom Srbijom!“

Objavljeno: 09.08.24 u 18:42

Udovičić je čestitao reprezentaciji Srbije na plasmanu u finale!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu, ostvarivši pobedu nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0) u uzbudljivom polufinalnom susretu. Ova pobeda obezbeđuje Srbiji najmanje srebrnu medalju, a srpski tim sada čeka protivnika iz meča između Mađarske i Hrvatske, koji će se odigrati u petak uveče.

Bivši selektor Srbije, a sadašnji trener američke reprezentacije, Dejan Udovičić, dao je izjavu nakon poraza, čestitajući srpskom timu na zasluženom plasmanu u finale.

– Prvo hoću da čestitam Urošu i igračima na finalu, zasluženo je. Desilo se šta smo predvideli, imali smo dobar plan i poštovali ga, sve sem igre sa igračem više. Izbacili smo Mandića iz igre, ali je Srbija pokazala da nije samo Mandić.

– Znali smo da će igrati na više isključenja, platili smo cenu. Ogroman uspeh za Srbiju i mislim da je glupo iz ove pozicije da pričam, a kao da vi novinari hoćete da me posvađate sa Srbijom. Ja radim ovde pošteno kao što sam u Srbiji.

– Ranđelović je rekao da su rintali dva meseca, mi smo svi rintali. Žao mi je mojih momaka i mi smo došli po medalju. Uz pun respekt, nadali smo se i mi finalu. Statistički smo bili bolji u svemu sem u tom igraču manje. Mi moramo da se skupimo i osvojimo bronzu – poručio je Dejan Udovičić.

Bivši selektor Srbije je potom analizirao igru srpskog tima pred finale.

– Momci su odradili ogromnu stvar i pustite ih da svare ovo, da se spreme. Drugi su koncepti igre za Hrvatsku i Mađarsku, sa ovim elanom su sada zakoračili u pravom pravcu i ne treba da razmišljaju o protivniku već o svojoj igri.

– Očekujem da će Mandić da proradi, ali mislim da će rivali pokušati nešto da uzmu od nas prema njemu. Ljudi, treće uzastopno olimpijsko finale je ogroman uspeh.

Srbija je ovim plasmanom došla do treće medalje na Igrama u Parizu, nakon zlatnih medalja strelaca Zorane Arunović i Damira Mikeca, kao i tenisera Novaka Đokovića. Vaterpolisti Srbije, dvostruki uzastopni osvajači olimpijske medalje, bore se za treće uzastopno olimpijsko zlato, a u finalu će igrati protiv pobednika polufinala između Hrvatske i Mađarske, koje se igra u petak veče od 19.35 časova.

23
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter