0
Olimpijske igre Pariz 2024
Serbia v USA Paris 2024 Olympic Games

FOTO: STARSPORT

AMERIKANAC PRIZNAO DA JE SRBIJA POKRADENA: „Očigledne greške u kritičnim situacijama, Srbija je oštećena!“ (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.24 u 19:14

Srbija nije uspela da savlada SAD, a i sudije su joj odmagale u tome!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, koja je stigla na Olimpijske igre u Parizu kao apsolutni favorit, našla se u središtu kontroverze nakon dramatične utakmice protiv Srbije.

Srbija, predvođena iskusnim trenerom Svetislavom Pešićem, bila je na korak do istorijskog trijumfa, držeći vodstvo tokom 37 minuta igre protiv američkog „drim-tima“. Ipak, kraj meča bio je obeležen burnim reakcijama na sudijske odluke koje su mnogi okarakterisali kao sporne.

Dan nakon uzbudljive utakmice, tenzije se ne stišavaju, a kritike na račun sudijske trojke ne jenjavaju. Amerikanci su prošli dalje zahvaljujući, kako neki kažu, kriminalnom kriterijumu sudija na terenu. O situaciji se oglasio i Tod Vornik, jedan od najpoznatijih sudijskih eksperata na svetu, u emisiji „Give me control“.

Vornik je analizirao meč između Srbije i Amerike, naglašavajući da bi ishod utakmice bio potpuno drugačiji da arbitri nisu bili pod uticajem velikih imena u sastavu Stiva Kera.

Sudije ne bi smele da budu pod uticajem košarkaških zvezda. Time ko igra, ako je faul, onda je faul. Ako je koš, onda je koš, ako nije faul, onda nije. Ovo je nekako fundamentalna stvar koju ne želite da vidite kod sudija, mislim da bi svi oni imali više koristi od pravih odluka u četvrtoj četvrtini – rekao je Tod Vornik.

Ekspert smatra da je Srbija, uprkos spornim odlukama arbitara, imala realne šanse da savlada Ameriku, ali da je promašen ključni šut u završnici presudio hrabrim „orlovima“.

– Očigledno da je bilo grešaka u veoma kritičnim situacijama u četvrtoj četvrtini. To nije izgovor za činjenicu da je Srbija promašila neke ključne šuteve. Međutim, da su neke odluke bile ispravne, prošli bi bolje – podvukao je Vornik.

26
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter