0
Olimpijske igre Pariz 2024
Aleksandra Perišić

FOTO: X/@OKSrbije

ALEKSANDRA PERIŠIĆ JE U POLUFINALU: Srpska takmičarka u tekvondu ima priliku da osvoji medalju u Parizu!

Objavljeno: 09.08.24 u 16:28

Ponovo bi tekvondo mogao da nam donese medalju na Olimpijskim igrama!

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić ostvarila je izvanredan uspeh plasmanom u polufinale Olimpijskih igara, nakon što je u četvrtfinalu savladala Sasikarn Tongčan iz Tajlanda sa 2-0 po rundama, rezultatom 5:3 i 4:2.

Meč je počeo uzbudljivo, s obzirom na to da je Perišićeva povela nakon što je njen trener zatražio čelindž, a pregledanjem snimka potvrđen je udarac u glavu kao validan. Prva runda je završena u korist Aleksandre sa rezultatom 5:3.

Druga runda bila je napeta i izjednačena, s obe takmičarke koje su bile izuzetno fokusirane i oprezne. Prvih 40 sekundi proteklo je bez akcije, ali je Aleksandra dobila poen kada je Tajlanđanka izašla izvan oktagona. Nakon toga, Perišićeva je primila udarac po trupu i zaostajala 2:1. Međutim, na samom kraju runde, Tajlanđanka je ponovo napustila oktagon i izgubila poen, dok je Aleksandra poslednja dva poena osvojila udarcima u trup protivnice, eliminisavši je samo par sekundi pre kraja borbe.

Finalni rezultat druge runde bio je 4:2, što je osiguralo konačnu pobedu od 2:0 za Aleksandru Perišić.

U polufinalu, Aleksandra će se suočiti s Đie Song iz Kine, a borba je zakazana za 16:37. Svi ljubitelji tekvondoa u Srbiji s nestrpljenjem očekuju ovu uzbudljivu borbu, nadajući se da će Aleksandra nastaviti svoj put ka zlatu na Olimpijskim igrama.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter