2
Evrokupovi
Vladan Vidaković

FOTO: Instagram/@vidak8vic

VIDAKOVIĆ O DUELU PARTIZAN – LUGANO ZA HOTSPORT: „Igraju na veštačkoj travi, odlično su organizovani, Partizanu neće biti nimalo lako!“

Objavljeno: 07.08.24 u 18:11

Partizan pred sobom ima ozbiljan izazov, a Vidaković je imao prilike da izbliza posmatra ekipu Lugana!

Fudbaleri Partizana će u četvrtak od 20 časova igrati svoj prvi meč u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope protiv švajcarskog Lugana.

Reč je o ekipi koja zaista igra dobro u prvenstvu Švajcarske, u prva tri kola ima isto toliko pobeda i zauzima prvo mesto sa maksimalnih 9 bodova.

Uoči ovog duela HotSport.rs je stupio u kontakt sa Vladanom Vidakovićem, koji je zimus stigao u švajcarski Iverdon.

Vidaković je stigao iz ekipe Maribora, a tokom prolećnog dela prvenstva imao je priliku da posmatra utakmicu Iverdona sa Luganom, gde nam je on dao svoje viđenje kvaliteta narednog protivnika Partizana.

Kako ti deluje Lugano kao ekipa?

– Tu utakmicu sam putovao sa ekipom, ali nisam bio u stanju da igram jer sam bio povređen. Igrali smo kod njih u Luganu, ali Partizan će igrati protiv njih u Tunu, na veštačkoj travi. Lugano je već tada bio u naletu, reč je o odličnoj ekipi koja nekad voli da igra u formaciji 4-3-3, 4-2-3-1 zavisno od protivnika. Imaju dva brza krila, odličnog napadača su doveli iz MLS-a. Veoma su igrana ekipa, zadržali su nekih 7-8 igrača. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Serveta, deluju zaista dobro na početku ove sezone, tako da Partizanu neće biti nimalo lako.

Da li misliš da veštačka trava u Tunu može da bude prednost za njih?

– U Srbiji samo Voždovac, IMT i Železničar iz Pančeva igraju na veštačkoj podlozi. Ja iskreno nisam neki ljubitelj veštačke trave, ali Lugano veoma dobro igra na takvoj podlozi. Oni su u Tunu igrali protiv Fenerbahčea i dali su im tri gola. Lugano nije ekipa koja će stati pozadi i braniti se, uvek će igrati na gol više, što govore rezultati iz prethodne sezone gde su ih mnogo završili sa 3:2, 4:2. Vole da igraju u tranziciji, generalno imaju dobar sistem i organizovani su.

Šta misliš kako bi Partizan trebalo da igra protiv njih, više otvoreno ili da ih čeka na kontre?

– Ja bih iskreno voleo da Partizan uspe da prođe Lugano i da zaigraju u Evropi, jer to zaslužuju. Ovo je treće kolo za crno-bele, prolaz bi mogao da im obezbedi lakši put u evropsko takmičenje. Partizan naravno da ima šanse, Lugano jeste dobro krenuo, ali su krenuli i oni u Superligi odlično. Partizan sigurno ima gorak osećaj nakon utakmica protiv Dinama iz Kijeva jer je po mišljenju taj poraz bio previsok. Mnogo zavisi od prve utakmice koja se igra u Beogradu, kakav će rezultat da se napravi pred gostovanje u Tunu. Ja ću pokušati da odem na utakmicu, ako budem u mogućnosti da pružim podršku Partizanu.

16
4
2 Komentara
  1. U BEOGRADU NERESENO NA STRANI GUBIMO. UBEDLJIVO! ZNACI ISPADAMO , NAMA FALE 4-5 IGRACA KOJA cine RAZLIKU..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter