1
Evrokupovi
partizan dynamo kyiv 251167

FOTO: STARSPORT

TRENER LUGANA PRED PARTIZAN: „Suočavamo se sa timom sa bogatom evropskom istorijom!“

Objavljeno: 07.08.24 u 23:15

Lepe reči italijanskog stručnjaka!

Nakon neuspeha u pokušaju da se kvalifikuje za Ligu šampiona, Partizan sutra kreće u novi izazov, susret sa švajcarskim Luganom u borbi za ulazak u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi susret zakazan je za četvrtak u 20 časova u Humskoj, a utakmicu će suditi Holanđanin Sander van der Ejk. Gosti iz Švajcarske su se večeras pripremali na stadionu Partizana.

Pre toga, trener Lugana, Matija Kroči-Torti održao je konferenciju za novinare na kojoj je istakao da je temeljno proučio ekipu Partizana.

Sutrašnji meč je izuzetno bitan. Znamo da, ako želimo napredovanje u Evropi, moramo nužno pobediti u ovom dvomeču. Ono što smo pokazali protiv Fenerbahčea je samo potvrda da možemo da igramo na određenim nivoima, ali sada je vreme da ostvarimo pobedu.

Pokušaćemo da damo sve od sebe, s obzirom na to da se suočavamo sa timom sa bogatom evropskom istorijom koji je imao kratak period slabosti protiv Dinama iz Kijeva, što je poremetilo njihove prethodne planove. No, tim je već pobedio u sve tri utakmice u prvenstvu, tako da će sutra uveče biti vrlo težak protivnik – objašnjava Kroči-Torti.

Na pitanje novinara o pojedinim igračima Partizana, Kroči-Torti je dodao:

Pažljivo smo pratili njihove nastupe protiv Lokomotive i Spartaka iz Moskve, naš član stručnog štaba je bio prisutan na poslednja dva meča u šampionatu Srbije, kao i na susretima protiv Dinama iz Kijeva. Postoje igrači koji su već igrali u Švajcarskoj, poput Kalulua (u Bazelu) i Jovanovića (koji je takođe proveo godinu u klubu na Rajni). Ipak, smatram da je Partizan više od pojedinca, to je tim sa kvalitetnim ofanzivnim igračima, i moramo biti vrlo oprezni jer se oni odlično dopunjuju u napadu. Da bismo pobedili, moraćemo da budemo dobri u blokiranju njihovih napadačkih akcija. Njihovi ofanzivni manevri su na visokom nivou – dodaje on.

Dotakao se i Partizanovog poraza od Dinama iz Kijeva (2:6 i 0:3):

Igrači imaju osećaj ponosa i želje da nadoknade ovaj težak poraz. Svaki sportista domaće ekipe će učiniti sve da ispravi ovu lošu situaciju, jer primiti šest golova nikada nije lako. Međutim, u domaćem prvenstvu, Partizan je uspeo da se vrati pobedama od 4:0 i 2:0. Igrači su pokazali da im je stalo do ostanka u Evropi i svakako, ako Lugano želi pobedu na ovom stadionu, moraće da bude skroman tim, sa nogama na zemlji i da odigra izvanredno – smatra trener Lugana.

Što se tiče atmosfere na stadionu, Kroči-Torti je rekao:

Svesni smo atmosfere u Beogradu i moramo biti spremni na to. Nismo navikli da se takmičimo na ovakvim stadionima (kao što je bilo u Istanbulu), ali možda niste znali, u Švajcarskoj nikada ne igramo kod kuće, već moramo putovati tri i po sata daleko. Imamo sreće što naši navijači putuju s nama sve do Tuna, ali često ima više pristalica protivničkog tima, kao što je bilo protiv Fenerbahčea. Ne možemo spekulisati ili gledati na domaći ili gostujući faktor, moramo se što bolje pripremiti za sutrašnji meč. Jedina prednost koju možemo imati u revanšu je to što će se igrati na veštačkom terenu na kojem smo spremniji da igramo nego Partizan – zaključuje Kroči-Torti.

3
2
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter