0
Evrokupovi
Ognjen Čančarević

FOTO: Starsport

SRPSKI GOLMAN GLAVNA TEMA U EVROPI: Čančarević objasnio šta se desilo i kako je postigao gol sa celog terena! (VIDEO)

Objavljeno: 07.08.24 u 20:28

Čančervić je postigao možda i gol sezone koja je tek počela!

Srpski golman Ognjen Čančarević, rođeni Užičanin i bivši čuvar mreže brojnih superligaških ekipa, bio je glavna fudbalska vest u utorak zahvaljujući spektakularnom golu postignutom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Konferencija.

Čančarević, braneći boje jermenske Noe, postigao je gol iz svog kaznenog prostora, matirajući kolegu na suprotnoj strani terena, Albanca Tomasa Strakošu.

Taj neverovatan trenutak donio je Noi vođstvo od 2:1 protiv favorizovanog grčkog AEK-a, a utakmica je završena pobedom Noe rezultatom 3:1, čime su došli na korak od velikog podviga.

Dan nakon utakmice, Čančarević je sabirao utiske:

– Bila je to velika pobeda, naravno najveća u istoriji kluba. Uzbuđeni smo zbog toga što smo postigli protiv velikog tima. AEK ima istoriju, sjajnog trenera, jak roster. Zaista smo odradili veliki posao – kaže Čančarević, koji je u međuvremenu stekao statust reprezentativca Jermenije i debitovao je za tu reprezentaciju.

Gol koji je postigao privukao je pažnju širom sveta, a Čančarević priznaje da ga je gledao bezbroj puta nakon meča:

– Mnogo puta sam ga pogledao, pokušavao sam da shvatim šta se dogodilo. Svuda se zavrteo i zaista sam srećan. Mislim da ću ga i danas gledati, onda ću se fokusirati na revanš.

Objasnio je da je ključ za gol bila njegova jaka noga:

– Istina je da imam jak udarac, imam dobar šut, ali sam zaista gledao da gađam mog napadača. Međutim, udarac je bio snažan. Pomogao je i vetar… Nijedan golman to ne može da očekuje. Teško je kada se to desi golmanu.

Dan kasnije, emocije su i dalje jake:

– Da, sve je ludo, neverovatan gol i velika pobeda. Srećan sam, ali moram da se fokusiram na narednu utakmicu. Slavio sam sa saigračima u svlačionici, gledali smo zajedno gol i nismo mogli da verujemo.

Čančarević je otkrio i detalj kada je prišao Strakoši posle meča:

– Za svakog golmana je teško kada primi takav gol. Želeo sam da popričam sa njim posle utakmice, ali je on brzo prošao pored mene pre nego što sam uspeo da ga uhvatim. Loš momenat… On ima moje apsolutno poštovanje, sjajan je golman i ima sjajne intervencije – rekao je Čančarević i podvukao, za kraj, da je AEK uprkos porazu i dalje favorit za prolaz u narednu rundu kvalifikacija.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter