0
Olimpijske igre Pariz 2024
vaterpolo reprezentacija Srbije

FOTO: VSS

SRBIJA NEĆE IMATI PRILIKU ZA OSVETU: Delfini dobili rivala u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!

Objavljeno: 07.08.24 u 20:58

Srbija će imati novi ispit u Parizu, ključan da se izbori borba za zlatnu medalju!

Vaterpolo reprezentacija SAD obezbedila je plasman u polufinale Olimpijskih igara pobedivši Australiju posle peteraca rezultatom 11:10 (7:7). U izuzetno napetom meču, Australija je tokom prvih dvaju četvrtina imala prednost od dva gola, završivši poluvreme sa rezultatom 5:3.

Međutim, u drugom poluvremenu, američki tim je pokazao izuzetnu igru i izjednačio rezultat u trećoj četvrtini, čime je otvorio prostor za dramatičan završetak. Iako je Luk Pavilar uspeo da preokrene tok igre i da Australija povede, Aleks Bouven je u poslednjem minutu postigao ključni gol za izjednačenje – 7:7.

Meč je otišao u produžetke gde su se odlučivali peterci. U ovoj završnoj fazi, američki golman je zabeležio dve odbrane, dok su svi osim jednog od pet igrača SAD bili precizni s penala, što je bilo dovoljno za trijumf.

Za SAD, dvojica igrača su se posebno istakli – Aleks Bouven i Hanes Daube, svaki sa po dva gola. Džoni Huper, Luka Kupido i Rajder Dod dodali su po jedan gol. Sa australijanske strane, Luk Pavilar predvodio je tim sa četiri gola, dok su Miloš Maksimović i Jakob Mercep postigli po jedan gol.

U polufinalu, SAD će se suočiti sa reprezentacijom Srbije, koja je ranije savladala Grčku rezultatom 12:11.

19
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter