0
Olimpijske igre Pariz 2024

MARINA MALJKOVIC selektor i trener kosarkasica reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za FIBA Evropsko prvenstvo 2023 protiv Hrvatske u hali Sportova Ranko Zeravica, Beograd, 09.02.2023. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Hrvatska, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Zene

MARINA MALJKOVIĆ NAKON ELIMINACIJE: „Zbog ovih devojaka sam ostala!“

Objavljeno: 07.08.24 u 16:28

Nadamo se da će ostati na klupi našeg nacionalnog tima.

Košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu poražena od rivalki iz Australije. Konačan rezultat meča iznosio je 67:85 za devojke iz Australije.

Navijači su ostali razočarani, jer se od košarkašica očekivalo da uđu u borbu za medalju.

Nakon eliminacije selektorka Marina Maljković bila je iskrena:

– Danas nismo imale apsolutno nikakve šanse protiv Australije. Ostaje žal što nismo čitavu utakmicu odigrale kao u četvrtoj četvrtini. Ova ekipa je sastavljena od dobrih devojaka. Ovo je dobar tim, zdrav tim, pokazatelj kako treba da izgleda jedna sportska ekipa, kako treba da se druži, da se živi u grupi – rekla je Marina, te potom dodala:

– Zbog ovih devojaka sam i ostala, ubedile su me svojim ogromnim radom i ponašanjem, kulturom, ličnostima, da bi trebalo da radim sa njima u momentima kada sam mislila da odem. Ova grupa zbog svega toga zaslužuje pažnju, da se sedne i napravi jedan plan za ono što sledi. Mi dok nemamo ligu mi ne možemo da budemo ono što je bila prethodna generacija, koja je dolazila mahom iz jedne ekipe, iz srpske lige, i donosila rezultate reprezentaciji. Imamo problema i sa mlađim kategorijama, problema je na pretek – zaključila je ona.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter