0
Olimpijske igre Pariz 2024
Francuska Kanada OI

FOTO: FIBA

TRIKOLORI BOLJE IZGLEDAJU BEZ GOBERA: Francuska poslala Kanadu kući!

Objavljeno: 06.08.24 u 20:12

Kanada ponovo nije ispunila očekivanja!

Košarkaška reprezentacija Francuske trijumfovala je nad Kanadom sa rezultatom 82:73, osiguravši plasman u polufinale olimpijskog turnira.

Iako su Kanađani blistali u grupnoj fazi sa savršenim skorom od 3-0, Francuzi su se mučili, ali su se na kraju izvukli pobedom protiv Japana nakon poraza od Nemačke. Ipak, danas su pokazali najbolju igru kada je to bilo najvažnije, osiguravši priliku za drugo uzastopno olimpijsko finale, koje će igrati u četvrtak.

Francuzi su sjajno započeli utakmicu u hali Bersi, nametnuvši snažnu odbranu koja je neutralisala NBA zvezdu Šeja Gildžesa Aleksandera i iskoristila svoju dominaciju pod košem, brzo postigavši prednost od 19:5.

Prvu četvrtinu su završili sa rezultatom 23:10, održavajući razliku tokom čitavog meča protiv danas neraspoložene kanadske ekipe. Iako su Kanađani prišli na samo pet poena zaostatka četiri minuta pre kraja, Francuzi su odbili nalet zahvaljujući fantastičnoj igri Evana Furnijea u završnici meča.

Selektor Francuske, Vensan Kole, prilagodio je taktiku i prešao sa NBA stila igre na evropski, što se pokazalo kao ključna odluka. Evroligaške zvezde Lesor, Kordinije i Jabusele su odigrali značajne uloge, doprinoseći pobedi Francuske.

Najefikasniji u francuskom timu bio je Jabusele sa 22 poena. Kordinije je dodao 20 poena, dok je Furnije postigao 15. Lesor je ubacio 13 poena, Frenk Nilikina, novi košarkaš Partizana, postigao je pet poena, a Viktor Vembanjama je ostvario sedam poena i 11 skokova.

U kanadskom timu, Gildžes Aleksander je bio najbolji sa 27 poena, a R.J Beret je dodao 16 poena. Džamal Marej je imao loš dan sa samo sedam postignutih poena.

Francuska će se u polufinalu suočiti sa svetskim prvakom Nemačkom, koja je jutros savladala Grčku rezultatom 76:63. Nemci su pre nekoliko dana pobedili Francusku u grupnoj fazi sa 85:71.

Drugo polufinale će odigrati Srbija protiv pobednika meča između Sjedinjenih Američkih Država i Brazila.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter