2
Olimpijske igre Pariz 2024
SAD Brazil OI

FOTO: X/@usabasketball

SRBIJA PROTIV DRIM TIMA U POLUFINALU: Amerikanci pregazili nemoćne Brazilce!

Objavljeno: 06.08.24 u 23:16

Nadamo se najboljem u polufinalu!

U poslednjem četvrtfinalnom meču košarkaškog turnira na Olimpijadi u Parizu, selekcija SAD-a pokazala je svoju superiornost i lako pobedila Brazil rezultatom 122:87. Time su se Amerikanci kvalifikovali za polufinale, gde će se u četvrtak sastati sa Srbijom.

Brazilci su se trudili da pruže otpor, ali nisu mogli da pariraju dominaciji Amerikanaca. Nakon prvih 10 minuta igre, rezultat je bio 33:21, dok je na poluvremenu razlika bila značajnih 63:36.

Američki tim je u drugom poluvremenu nastavio u istom ritmu, uprkos opuštenijoj igri, i obezbedio sebi još jedno polufinale na Olimpijadi.

Najveća vest sa ovog susreta je što je Kevin Durant postao najbolji strelac u istoriji američke reprezentacije. On je tokom meča postigao 11 poena, što mu je bilo dovoljno da obori prethodni rekord.

Najefikasniji igrač u američkom timu bio je Devin Buker sa 18 poena, dok su Entoni Edvards i Džoel Embid dodali 16, odnosno 14 poena. Entoni Dejvis  je upisao 13 poena, dok je Lebron Džejms dodao 12.

Kod Brazila, najbolji strelac bio je Bruno Kaboklo sa 28 poena. De Paula je postigao 15 poena, dok je Jago, igrač Crvene zvezde, dodao osam poena.

U drugom polufinalnom paru takmičiće se Nemačka i Francuska.

2
3
2 Komentara
  1. Bruno kaboklo je igracina i Partizan niposto ne bi smeo da ga se olako odrekne! Najbolje je da ostane, svakako nam treba jos jedan snazan centar. Nije losa varijanta da se „mazne’ milionce ako oode u NBA. Drago mi je da je pokazao na Olimpijadi da je igrac vredan ozbiljne paznje i najvecih organizacija u kosarci! Ovo treba da raduje sve Partizanove fanove.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter