0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Starsport

NOVAK PODIGAO SRBIJU NA TABELI: Evo kako izgleda bilans zemalja na Olimpijskim igrama nakon zlata Đokovića!

Objavljeno: 05.08.24 u 09:55

Srbija je uspela da popravil plasman drugom zlatnom medaljom!

Na Olimpijskim igrama u Parizu, Sjedinjene Američke Države se ističu kao lider u osvajanju medalja. SAD se nalaze na prvom mestu sa ukupno 71 osvojenom medaljom, uključujući 19 zlatnih. Kina deli prvo mesto po broju zlatnih medalja (19), ali je na drugom mestu ukupno sa 45 odličja.

U top 10 zemalja nalaze se i Francuska, Australija, Velika Britanija, Južna Koreja, Japan, Italija, Holandija i Nemačka. Mađarska se visoko kotira na 12. mestu, sa tri zlatne medalje i ukupno osam medalja. Rumunija je odmah iza na 13. mestu, takođe sa tri zlata, ali ukupno sedam medalja.

Srbija, zahvaljujući zlatnoj medalji Novaka Đokovića, deli 21. mesto sa Azerbejdžanom i Filipinima. Brazil je iza Srbije uprkos osvajanju 10 medalja, zbog samo jednog zlata uz četiri srebra i pet bronzi. Španija je takođe iza Srbije, sa jednim zlatom, dva srebra i pet bronzi. Rangiranje Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) favorizuje zlatne medalje, što utiče na trenutni plasman zemalja.

Takmičenje nastavlja da pruža uzbuđenja, a zemlje se trude da poboljšaju svoj plasman u narednim danima. Navijači širom sveta prate i podržavaju svoje timove u ovom prestižnom događaju.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter