0
Olimpijske igre Pariz 2024
djokovic muzeti 254175

FOTO: STARSPORT

NOVAK IH NATERAO DA PROMENE PLOČU: Izašle kvote za osvajanje US opena, evo kako stoji Đoković!

Objavljeno: 05.08.24 u 12:26

Novak Đoković je u Parizu postao olimpijski šampiona pobedivši Karlosa Alkaraza u velikom finalu!

Novak Đoković je svojim zlatnim odličjem sa Olimpijskih igara značajno promenio dinamiku u svetskim kladionicama pred predstojeći US Open. Srpski teniser je sada zauzeo drugo mesto među favoritima, veoma blizu glavnom kandidatu za titulu u Njujorku.

Đoković, koji brani titulu na poslednjem Grend slemu sezone, postao je još ozbiljniji kandidat za osvajanje svog 25. najvećeg trofeja nakon što je osvojio zlato u Parizu. S obzirom na rasterećenje koje mu je donela ova pobeda, očekuje se da će se sa lakoćom pripremiti za izazove na US Openu.

Prema trenutnim kvotama, Karlos Alkaraz je glavni favorit sa koeficijentom 2.65, dok je Đoković na drugom mestu sa kvotom 3.4. Ova promena u rasporedu favorita ukazuje na to da je Đoković smanjio svoje kvote i prestigao Janika Sinera, koji je povučen sa takmičenja u Parizu. Siner je sada sa kvotom 3.45, dok Danil Medvedev drži četvrto mesto sa koeficijentom 8.00.

Zanimljivo je da Rafael Nadal, uprkos nekim teškim porazima tokom godine, zadržava šanse sa šeste pozicije i kvotom 21. Takođe, kladionice spekulišu o mogućem povratku Nika Kirjosa, koji trenutno ima kvotu 34, iako još uvek nije potvrđeno da li će učestvovati na turniru.

Od srpskih tenisera, Miomir Kecmanović se nalazi na spisku sa kvotom 201. Iako su šanse za osvajanje Grend slema za Kecmanovića velike, pitanje je koliko će moći da se izbori za titulu na betonu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter