0
Olimpijske igre Pariz 2024
novak

FOTO: Printscreen/RTS

PRVA IZJAVA NOLETA NAKON POBEDE:“Ovo mi je najveći sportski uspeh u životu!“

Objavljeno: 04.08.24 u 17:34

„Išao sam na sve ili ništa u odličujućim trenucima!“

Najuspešniji srpski teniser, Novak Đoković, postao je olimpijski šampion. U dramatičnom finalu, Đoković je savladao španskog rivala Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0.

Nakon pobede, Đoković je za RTS komentarisao značaj ovog postignuća.

Ne znam šta da kažem, Potpuno sam u šoku od emocija od svega. Cilj je ostavren da obezbedim medalju za Srbiju, da uđem u finale. Nešto što nisam uspeo na prve četiri olimpijade. Svi su želeli da idem na zlato i ja sam to želeo i i na to sam išao danas,. Mislim da je činjenoica da sam se kvalifikovao za finae mi je pomoglo da uđem malo rasterećenije u meč. Pomogao mi je i meč protiv njega u Londonu,. Išao sam na sve ili ništa u odlučujućim trenucima sam raspaljiva forhende. Tako sam i ja završio fohendima.

Đoković je takođe izrazio zahvalnost prema svojoj porodici i uputio poruke podrške navijačima u domovini.

– Otišao sam odmah da sve njih zagrlim. Imam milijardu emocija koje mi se komešaju trenutno. Presrećan sam i preponosan što sam doneo zlato Srbiji, to mi je najveći sportski uspeh u životu.

16
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter