0
Olimpijske igre Pariz 2024
DJOKOVIC NADAL 12

FOTO: Starsport

GOAT PO PRVI PUT ZA OLIMPIJSKO ZLATO: Kada ako ne sada, ko ako ne Novak Đoković? Vreme je za istoriju!

Objavljeno: 04.08.24 u 10:04

Došao je taj dan – Novak Đoković igra za zlato na Olimpijskim igrama!

Novak Đoković je postavio nove granice u svetu tenisa sa svojih 24 osvojenih Grand Slam titula, 40 titula na Masters turnirima i 428 nedelja provedenih na vrhu ATP liste.

Ipak, jedna stvar još uvek izostaje iz njegove bogate karijere – olimpijsko zlato. A on će se za njega boriti u nedelju od oko 14 časova, kada će izaći na Centralni teren Rolan Garosa i pokušati da savlada Karlosa Alkaraza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tennis Serbia (@tennis.serbia)

Dosadašnji rezultati na Olimpijskim igrama uključuju bronzanu medalju iz Pekinga 2008, dva četvrta mesta iz Londona 2012. i Tokija 2021, kao i poraz u prvom kolu u Riju 2016. godine.

Zato se ova faza njegove karijere može opisati kao „sada ili nikada„. Bez obzira na to koliko nas je puta Đoković iznenadio i oduševio, verovatno neće biti nove prilike.

Novak na svom putu do finala nije izgubio niti jedan set i u svakom meču je bio prilično dominantan u odnosu na rivala. Prvo je pao jedan od najboljih dubl igrača sveta, ispostaviće se kasnije i olimpijski šampion u dublu, Metjua Edbena. Usledio je teniski klasik između Novaka i Rafaela Nadala, a srpski teniser je to rutinski odradio u svoju korist.

Na red je došao Dominik Kopfer, ali ni on nije bio ozbiljna prepreka za srpskog tenisera. Onda smo došli do četvrtfinala i meča sa Cicipasom, koji je Đoković dobio sa sve bolom u kolenu. Taj bol u kolenu zabrinuo je sve, pa i njega, ali to ga nije omelo da nastupi protiv Lorenca Muzetija u polufinalu.

A, tu Italijan nije mnogo mogao. Svega šest izgubljenih gemova za Novaka, potvrda dominacije, potvrda da je sa kolenom koliko toliko sve okej i prolaz u veliko finale.

Tu ga čeka Karlos Alkaraz, momak kome mnogi predviđaju da će nadmašiti silne rekorde velike trojke. Na njegovom putu do finala redom su padali Habib, Grikspor, Safijulin, Pol, i Ažer Aljisim. Španac, poput Novaka, takođe nije izgubio niti jedan set.

Imali smo prilike pre manje od mesec dana da gledamo Đokovića i Alkaraza u finalu Vimbldona, kad je Španac odneo realtivno lako pobedu i slavio sa 3:0.

Ovog puta, uslovi će biti drugačiji. Igraće se na dva seta, na šljaci umesto na travi, a Đoković je trenutno u odličnoj formi, odnosno, boljoj u odnosu na Vimbldon.

Iako je možda preterano reći nakon svih njegovih postignuća, ovaj meč bi mogao biti najvažniji u njegovoj karijeri, iz njega će Đoković izvući maksimum.

Karlos Alkaraz, koji je dva puta igrao finala Vimbldona, pobedio je Đokovića u prvom meču u Madridu pre više od dve godine. Novak je uzvratio u Parizu prošle godine, a ove godine je slavio i u finalu Sinsinatija, kao i u polufinalu Završnog mastersa u Torinu.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter